Gemeente Boxtel


Uitvoering Dommel door Boxtel

* 03-09-2009

Het eerste deeltraject van dit project - de stuw, de vistrap/passage en de kanogoot bij de Mgr. Wilmerstraat - is bijna gerealiseerd.

Waterschap De Dommel en de gemeente Boxtel werken samen aan de uitvoering van het eerste deeltraject. De afgelopen week is de damwandkuip - waarbinnen de verschillende werkzaamheden zijn uitgevoerd - verwijderd. Het werk en de stuw staan nu onder water. Bij de faunapassage is met stapelstenen een grondkering aangebracht. De komende week wordt het aanliggende terrein afgewerkt.


Start tweede fase Dommel door Boxtel
Het Waterschap De Dommel is verheugd te kunnen melden dat de aanbesteding van bestek 2: baggeren, beekherstel en ecologische verbindingszone op de oever succesvol is verlopen. Het werk wordt uitgevoerd door de combinatie Van den Biggelaar/Ploegam. Dit betekent dat de werkzaamheden aan het tweede deeltraject deze maand daadwerkelijk kunnen beginnen en dat we aan de slag kunnen met het baggerwerk.
Zoals in deze krant al eerder is bericht, zijn er enkele weken geleden wederom zienswijzen/bezwaren ingediend tegen een aantal bouw- en aanlegvergunningen voor enkele onderdelen van de tweede fase van dit project. Deze vergunningen heeft het waterschap nodig om het werk te kunnen uitvoeren. Het gaat hier met name over de bouw- en aanlegwerkzaamheden op de oevers van de Dommel. De bezwaren hebben geen gevolgen voor de baggerwerkzaamheden; zodat hiermee de komende maand wel kan worden gestart. De bezwaren hebben echter wel tot gevolg dat de werkzaamheden op de oevers zullen doorschuiven naar het najaar van 2010. De werkzaamheden aan de centrumpassage - het gedeelte tussen de Raaphofbrug en de Zwaansebrug - blijven vooralsnog gepland staan voor januari 2010. Maar afhankelijk van de afhandeling van de bezwaren, moeten deze mogelijk doorschuiven naar uiterlijk januari 2011. De duur van de werkzaamheden aan de centrumpassage is naar verwachting in totaal circa negen maanden.

Nadere informatie
Voor vragen over de uitvoering van het werk (bijvoorbeeld over mogelijke overlast) kunt u terecht bij Ruud Crul van adviesbureau Arcadis, tel. 06 27061584. Hij is de dagelijks toezichthouder. Hebt u inhoudelijke vragen over de werkzaamheden rondom de Mgr. Wilmerstraat, dan kunt u contact opnemen met Peter Petter, de directievoerder van adviesbureau Arcadis, tel. 073 6809211.
Voor vragen over het totale herinrichtingproject Dommel door Boxtel kunt u contact opnemen met Eric Schellekens, projectleider Dommel door Boxtel van Waterschap De Dommel, tel. 0411 618332, of via e-mail eschellekens@dommel.nl
Op de website www.dommel.nl/dommeldoorboxtel staat meer algemene en actuele informatie over dit project.