Project Gemeente Westland

gemeentekantoor Westland weer vrijgegeven na bommelding

Gebied gemeentekantoor Westland weer vrijgegeven na bommelding

Publicatiedatum: 03-09-2009

Het gemeentekantoor van de gemeente Westland aan de Stokdijkkade in Naaldwijk en de omliggende panden zijn om 18.15 uur weer vrijgegeven door de politie.
Het gebied is vanmiddag ontruimd op last van de politie vanwege een bommelding.

Bij de centrale meldkamer van Politie Haaglanden is vanmiddag omstreeks 15.00 uur een bommelding binnengekomen voor het gemeentekantoor. Vrijwel gelijktijdig kwam een soortgelijke melding bij de gemeente Westland binnen. Na beoordeling van de melding heeft de politie besloten tot ontruiming van het gemeentekantoor. De nabij gelegen panden, waaronder de Albert Heijn, Westlandtheater De Naald en de Rabobank werden vanwege veiligheidsrisico's eveneens ontruimd.

Door experts van Politie Haaglanden, ploeg wapens en explosieven, is het gemeentekantoor onderzocht. Daarbij is gebruikt gemaakt van een speurhond die getraind is in het opsporen van mogelijke explosieven en of wapens. De politie heeft niets kunnen vinden. Daarop is het gebied vrijgegeven.

De recherche van Bureau Naaldwijk stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man die de melding heeft gedaan. Woordvoerder Wim Hoonhout geeft daarbij aan dat indien de identiteit van deze man kan worden achterhaald de politie zeker in contact treedt met de gemeente Westland en de getroffen ondernemers om eventuele schade te kunnen verhalen op de verdachte. Op het doen van een valse bommelding staan forse straffen en het Korps Haaglanden stelt dan ook alles in het werk om zijn identiteit te kunnen achterhalen.