Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3 september, 2009

Debuut komend weekeinde in Portugal
Carlo van Dam nieuwe PSV-coureur Superleague Formula

EINDHOVEN - PSV heeft Carlo van Dam vastgelegd als nieuwe coureur voor de komende drie races in de Superleague Formula. Vandaag werd hij officieel gepresenteerd door directeur Marcel van den Bunder. Van Dam won recent twee kampioenschappen in de Formule 3 en maakt komend weekeinde al zijn debuut in de Superleague Formula op het circuit van Estoril in Portugal.

"Met Carlo van Dam kiezen we voor een meer ervaren coureur", aldus directeur Marcel van den Bunder, die de nieuwe rijder donderdagochtend van harte welkom heette en presenteerde in het Philips Stadion. Van Dam vervangt Dominick Muermans in de PSV-bolide.

Van Dam (23) is coureur sinds zijn achtste en bracht een flink deel van zijn raceleven door op de kartbaan vlakbij Eindhoven Airport. Zijn meest recente resultaten zijn kampioenschaptitels in de Formule 3 in Duitsland en Japan. "Midden in het seizoen instappen is niet makkelijk, maar dit is een spectaculaire klasse en het PSV-team is een goede organisatie. Ik hoop de komende races resultaten te halen, zodat we nog wat klimmen in het kampioenschap. We zullen vol aan de bak gaan", aldus Van Dam, die in Eindhoven het shirt overhandigd kreeg met nummer 5, dat PSV heeft in de Superleague Formula.

De klasse kreeg gisteren nog een grote impuls met de komst van ex-Formule 1-rijder Sebastien Bourdais, een ervaren rijder en een aansprekende naam. Daarmee komt het aantal coureurs dat afkomstig is uit de Formule 1 op vier. "Ik hoop dat we op het podium kunnen komen. In elk geval staan we in Portugal meteen voor een uitdaging", aldus Carlo, die een cv met veel race-ervaring heeft.

Voor meer informatie en reacties kijk op www.psv.nl en PSV TV Online.

END

Noot voor redacties

Contact details (