Ingezonden persbericht


EUROSPORT BREEKT KIJKCIJFERRECORD !

Eurosport heeft op donderdag 3 september het beste kijkcijferresultaat in de geschiedenis van Eurosport Benelux behaald. Op deze historische dag keken bijna 1,9 miljoen Nederlandse sportliefhebbers, met een gemiddeld marktaandeel van 4,4%, op Eurosport naar de LIVE uitzendingen van onder andere de US Open tennis, de Vuelta a España en bovenal de kwartfinale van het EK vrouwenvoetbal tussen Nederland en Frankrijk. Een ongekend resultaat en een mijlpaal voor het Eurosport Benelux kantoor in het Olympisch Stadion.

EURO 2009 vrouwen

De kwartfinalewedstrijd tussen Nederland en Frankrijk op donderdagavond 3 september was een ware kijkcijferhit. Deze zenuwslopende wedstrijd (inclusief verlenging en penalties) werd gemiddeld door 335.000 Nederlanders gevolgd met een marktaandeel van 6,4%, waarmee Eurosport op dat moment de op vijf na best bekeken zender was.

Tijdens de penalties van de Oranje-leeuwinnen zaten maar liefst 794.000 voetbalfans aan de buis gekluisterd om te zien hoe de dames van bondscoach Vera Pauw zich uiteindelijk plaatsten voor de halve finale. Op dat moment scoorde alleen RTL 4 hogere kijkcijfers. In de drie uur durende uitzending werden in totaal 1,2 miljoen mensen bereikt.

Van deze halve finale, waarin Nederland uiteindelijk in de verlenging het onderspit dolf, zijn op het moment van schrijven de kijkcijfers van Eurosport nog niet bekend.

Managing Director Danny Menken: "Het heuglijke feit dat wij keer op keer onze kijkcijferrecords laten sneuvelen, reflecteert de waardering van de kijker voor ons product en bevestigt dat Eurosport Benelux er nog nooit zo goed heeft voorgestaan. Tijdens de halve finale van Roland Garros eerder dit jaar werd ook al het tennisrecord gebroken, maar liefst 905.000 Nederlanders zagen de loodzware vijfsetter tussen Federer en Del Potro".

De Eurosport Groep is het grootste sport&entertainment platform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese sportzender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 117 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition zender van Eurosport. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 36 miljoen huishoudens in 14 talen en 46 landen. Eurosportnews is Eurosport's sportnieuwszender en wordt wereldwijd uitgezonden. Eurosport Asia/Pacific, gelanceerd in 2006, bereikt 12 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op het organiseren en promoten van grote internationale sportevenementen. Eurosport's onlin e sportplatform, gedeeltelijk in samenwerking met Yahoo!, is Europa's meest bezochte online sportbestemming, met meer dan 9,9 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites in 8 talen voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en naar evenementen die níet op TV te zien zijn.