KNHS


NK Dressuur Aangepast Sporten in Breda
16 juli 2009

ERMELO (KNHS) De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft het NK Dressuur Aangepast Sporten voor 2009 toegewezen aan Breda Hippique. Breda Hippique is één van de grootste outdoor hippische evenementen van Nederland en vindt plaats van 3 t/m 6 september 2009.

Op zaterdag 5 september worden op dit Open NK Dressuur proeven uitgeschreven in Grade 1A, Grade 1B, Grade III, en Grade IV. Op dezelfde dag zullen, naast de NK proeven, tevens reguliere proeven gereden worden in Grade II en Grade IV door deelnemers die niet mee doen aan het NK.

Maarten van der Heijden, KNHS Manager Topsport: We zijn zeer content dat we het NK Dressuur Aangepast Sporten dit jaar aan een evenement als Breda Hippique toe kunnen voegen. Breda is al vele jaren een druk bezocht evenement met veel sfeer en ambiance. Dit zal er zeker aan bijdragen dat we een mooi kampioenschap kunnen organiseren in Breda!

De Rabobank is als belangrijke sponsor van de paardensport en als hoofdsponsor van het evenement nauw betrokken bij de realisatie van Breda Hippique. Er staan vier disciplines met nationale en internationale rubrieken op het programma: springen, dressuur, eventing en mennen

Meer informatie: www.BredaHippique.nl

Meer informatie over aangepast sporten:
FEI :
http://www.fei.org/Disciplines/Para-Equestrian/Pages/Classification.as px
KNHS: http://www.knhs.nl/landing.asp?pCatID=9012