Nieuwe begoniasoort: Bonfire Choc-Orange


Nieuwe begoniasoort: Bonfire Choc-Orange

Silvan, Victoria, Australië, 20090903 -- Na de succesvolle introducties van de populaire Begonias BONFIRE en BELLFIRE brengt de Australische plantenveredelaar Anthony Tesselaar International wederom een uniek nieuw exemplaar op de markt, de Begonia Bonfire Choc-Orange.

Bonfire Choc-Orange is van hetzelfde kweekprogramma in Nieuw Zeeland als Bonfire en toont dan ook dezelfde indrukwekkende groei eigenschappen als de originele Bonfire. De exotische nieuwkomer dankt zijn naam aan de oogverblindende `Chocolade/Pruim' gekleurde bladeren en een overweldigende massa aan helder oranje bloemen, die bijna de hele plant bedekken.

De Bonfire Choc-Orange behoeft zeer weinig onderhoud en is heel gemakkelijk te verzorgen. De plant gedijt in zowel de volle zon als gedeeltelijke schaduw en bloeit uitbundig van de lente tot en met de herfst of tot het moment waarop de vroege vorst invalt. Bovendien is Bonfire Choc-Orange zeer goed bestendig tegen droogte en hitte.

De Bonfire Choc-Orange is bijzonder veelzijdig en ideaal voor gebruik in potten, bloembakken of hanging baskets. Daarnaast biedt de spectaculaire combinatie van bladeren en flamboyant gekleurde bloemen, prachtige contrasten in de tuin, eventueel in combinatie met andere planten zoals de originele Begonia Bonfire.

Meer informatie: www.begoniabonfire.nl