Ingezonden persbericht


Tilburg krijgt cantus op de Heuvel

Massale samenzang door Tilburgse studenten op 3 september

Op donderdag 3 september vindt vanaf 19.00 uur op het Heuvelplein de eerste editie van de Tilburg University Cantus (TUC) plaats. De TUC is een nieuw evenement speciaal bedoeld voor alle studenten van de universiteit en hogescholen in Tilburg. Een cantus is een oude maar nog steeds erg populaire studententraditie. Er wordt samen gezongen aan lange tafels, onder het genot van een drankje. Nummers die tijdens een cantus worden gezongen zijn o.a.; Malle Babbe, Jan Klaassen en Land van Maas en Waal.

De TUC vangt aan na de officiële opening van het academische jaar van de Universiteit van Tilburg, die dit jaar wordt gehouden in het Midi Theater, aanvang 15:00 uur. TUC sluit hierop aan en vormt het feestelijke sluitstuk van de dag waarop de start van het nieuwe studiejaar wordt gevierd.

Organisatie

De cantus is een initiatief van drie studenten verenigd in de Stichting Tilburg University Cantus. Marin de Feijter, voorzitter van Stichting TUC: "Als studenten willen we graag een nieuw evenement organiseren. Een evenement waarmee we de start van een nieuw studiejaar in Tilburg op feestelijke wijze vieren met alle studenten in Tilburg. Een nieuw studiejaar in een bruisende studentenstad, dat mag gevierd worden!"

Het initiatief van de stichting wordt gesteund door de gemeente Tilburg, Universiteit van Tilburg, Avans Hogescholen, Fontys Hogescholen en Rabobank Tilburg en omstreken. De Feijter: "het is mooi om te zien dat er verbondenheid bestaat tussen de verschillende instellingen, dit is belangrijk, want samen maken we Tilburg Studentenstad".

Waarom de organisatie heeft gekozen voor een openlucht cantus op het Heuvelplein? "Het is toch voor studenten ook het hart van Tilburg. Het nieuwe mooie plein is bovendien de beste plek voor studenten om aan Tilburg te laten zien dat zij bij de stad horen en daar veel plezier aan beleven!"

Naar verwachting zullen ruim duizend studenten gezamenlijk liederen zingen en het glas heffen. Op kleinere schaal wordt al vaker een cantus gehouden in Tilburg, maar de TUC onderscheidt zich hiervan door het massale karakter, die tevens een primeur vormt in Nederland. "We hopen dat met de TUC de start van een mooie nieuwe Tilburgse traditie is geboren", zegt De Feijter. Want, als het aan de organisatie ligt wordt TUC een jaarlijks terugkerend studentenevenement. "Een evenement als TUC is uniek in Nederland en daarom goed voor de aantrekkingskracht van Tilburg Studentenstad."

Kaartverkoop

Vanaf 28 mei kunnen studenten een kaartje kopen voor het nieuwe evenement . De kaarten kosten 12,50 euro per stuk en zijn inclusief consumpties en een liederenbundel. De kaarten zijn verkrijgbaar bij verschillende studenten-, studie- en sportverenigingen en bij verkooppunten op de universiteit en de hogescholen. Met het evenement wordt tevens een goed doel gesteund. Per verkocht kaartje gaat 1 euro naar de Stichting Broodnodig van Pater Poels.

Meer informatie over het evenement en verkooppunten voor toegangskaarten is te vinden op: www.tilburguniversitycantus.nl