Gemeente Brummen


B&W legt Centrumplan Eerbeek in september voor aan de raad

(Oorspronkelijke publicatie datum: 06-08-2009)

B&W besloot op 4 augustus om de structuurvisie voor het centrum van Eerbeek (Centrumplan Eerbeek) voor te leggen aan de raad. Dit gebeurt op 3 september tijdens een opiniërende raadsvergadering. Voorafgaand daaraan presenteert stedenbouwkundig bureau Kuiper Compagnons het plan. Op 24 september staat het Masterplan op de agenda van de raad.Het is aan de gemeenteraad om de uiteindelijke beslissing te nemen over de toekomst van het centrum van Eerbeek.

Er ligt nu een visie waarin een aantrekkelijk, compact centrum met veel functies centraal staat. De Eerbeekse beek wordt weer zichtbaar in het centrum en krijgt een prominente plek in het plan. In de structuurvisie zijn de ruimtelijke en functionele aspecten en de verkeers- en parkeerproblematiek uitgewerkt. Het plan is een visie voor de lange termijn en geeft aan wat het eindresultaat in de loop der jaren zal zijn.

Op dit moment overlegt de gemeente nog met verschillende partijen om tot een samenwerkingsovereenkomst te komen. Daarin wordt vastgelegd wat de (financiële) inbreng en rol van elke partij in het proces is.