BNN

Credits: BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 26 augustus 2009

DE BUBBEL: BIZAR NIEUWS EXPERIMENT
DRIE BEKENDE NEDERLANDERS OPGESLOTEN IN NIEUWS-QUARANTAINE

Wat gebeurt er als drie echte nieuwsjunks, die de krant verslinden, de hele dag de radio aan hebben staan, teletekst checken, RSS feeds lezen en volop twitteren, in nieuws-quarantaine gaan? Dat onderzoekt Patrick Lodiers in het experimentele BNN-programma De Bubbel. Presentator Erik van der Hoff, cabaretière Katinka Polderman en Mirella van Markus, bekend van Goedemorgen Nederland, worden vijf dagen opgesloten in een afgelegen landhuis in Limburg. Als de deuren van de buitenwereld voor de kandidaten weer open gaan, onderwerpt Lodiers de kandidaten aan echte en verzonnen nieuwsitems. Welk nieuws is waar? En welk nieuwtje is totaal uit de lucht gegrepen? De Bubbel is donderdag 3 september van 21.15 tot 21.55 uur te zien bij BNN op 3.

De Bubbel bestaat uit verschillende onderdelen; zoals Breaking News, Regionaal Nieuws, Shownieuws en Quotes. De kandidaten krijgen in elke ronde drie reportages, quotes of krantenkoppen te zien. Ze moeten vervolgens bepalen welke van de drie voorgelegde nieuwtjes waar is. Daarnaast ontvangt Patrick Lodiers ook iemand die in de afgelopen week in het nieuws was. Het is aan de BN'ers om te raden bij welke reportage hij of zij hoort. De Bubbel eindigt met een ronde waarin in hoog tempo talloze bizarre en interessante actualiteiten voorbij komen.

Erik, Katinka en Mirella worden zondag 30 augustus vrijwillig opgesloten in De Bubbel. In dit afgesloten huis is elke vorm van media verboden, zelfs de mobiele telefoon moet worden ingeleverd. Donderdag 3 september worden de kandidaten weer vrijgelaten en rechtstreeks naar de studio gereden. En dan aan hen de vraag: Wat is waar en wat niet? Want de waarheid is soms zo bizar dat je het niet beter had kunnen verzinnen. De Bubbel van BNN is onderdeel van de themaweek TV Lab op Nederland 3.




BNN