Universiteit van Tilburg

27 augustus 2009

Opening Academisch Jaar UvT met minister-president

PERSUITNODIGING

Minister-president Jan Peter Balkenende opent op donderdag 3 september 2009 het academisch jaar van de Universiteit van Tilburg. De minister-president gaat in zijn openingstoespraak 'Durven kiezen voor dynamiek' in op de huidige financieel-economische situatie en op de noodzakelijke keuzes waar Nederland voor staat. Vervolgens houdt de rector magnificus van de universiteit, prof. dr. Philip Eijlander, zijn rede getiteld 'Uitdagingen in het academisch onderwijs'.

Rector magnificus Philip Eijlander spreekt in zijn rede over uitdagingen als het onderscheid tussen hbo en universiteit, diversiteit binnen de studentenpopulatie, internationalisering en maatschappelijke verantwoordelijkheid van het academisch onderwijs, en het behouden van kwaliteit bij toenemende studentenaantallen.

Het Magogo kamerorkest zorgt voor de muziek. Aan het einde van de zitting wordt de UvT-Dissertatieprijs uitgereikt voor het beste proefschrift verdedigd in het academisch jaar 2008-2009.

In het kader van 200 jaar stadsrechten voor Tilburg vindt de academische zitting plaats in de binnenstad, in het MIDI Theater (Heuvelring 108). De zitting start om 15.00 uur en zal tot omstreeks 16.45 uur duren.

Programma:

* 14.30 uur Voorontvangst genodigden CvB

* 15.00 uur Opening met gebed en welkomstwoorddoor prof. dr. Philip Eijlander, Rector Magnificus
* 15.05 uur Rede uitgesproken door minister-president Balkenende
* 15.35 uur Muzikaal intermezzo door het Magogo kamerorkest, muziek: Kara Karayev 3 Miniatures
* 15.50 uur Toespraak prof. dr. Philip Eijlander, rector magnificus
* 16.05 uur Muzikaal intermezzo door Magogo kamerorkest, muziek: Leroy Anderson, Fiddle Faddle, Jazz Pizzicato, Bill Whelan, Riverdance
* 16.20 uur Uitreiking Dissertatieprijs

* 16.30 uur Dankwoord door prijswinnaar

* 16.35 uur Slotwoord door prof. dr. Philip Eijlander
* 16.40 uur Aansluitend receptie in Foyer en het Midi-cafe