IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON
Donderdag 3 september 2009
19.00-21.00 uur
Presentatie: Jurgen Maas


*Hoofdgast: Schrijver Dirk van Weelden
Een maand in Manhattan, is het dagboek van Dirk van Weelden bij het maken van de docu-serie The New-York Connection. Een boek over de documentaire, maar ook over wat hij leest, over hardlopen in Central Park en over hoe het gaat met vrouw en kinderen en met een doodzieke, stervende vriend.


*De Kwestie: For security reasons?
Voor onze nationale veiligheid worden we door camerasurveillance, telefoontaps, preventief fouilleren, etc, in onze vrijheid beperkt. Waar ligt de balans? In de tentoonstelling For Security Reasons geven kunstenaars een kritische kijk op de laatste veiligheidsontwikkelingen.


*Goeroes, paragnosten en sekten kunnen misbruik maken van de afhankelijke positie van cliënten. Klinisch psychologe Aleid Schilder waarschuwt in haar boek Spiritueel misbruik potentiële slachtoffers, en roept politici en hulpverleners op de gevaren serieus te nemen.


* Het Amsterdam Fringe Festival speelt zich af aan de rafelranden van het Nederlands Theaterfestival en is het antwoord op de officiële theaterselectie.

Vanaf 3 september vormen verschillende voorstellingen en locaties een theatrale jungle. In OBA Live een voorproefje met theatergroep Buster.

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl