Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 september 2009 Barbara Oerbekke: 053-4555588

Duo aangehouden voor openlijke geweldpleging Oldenzaal
Op woensdag 2 september zijn een 22-jarige man uit Oldenzaal en een 21-jarige vrouw uit Enschede aangehouden voor openlijke geweldpleging, gepleegd op 23 augustus in Oldenzaal.

Op 23 augustus rond 20.50 uur kreeg de auto van een gezin uit Oldenzaal (man en vrouw, beide 37 jaar, en twee jongens van 12 en 16 jaar) problemen op de Enschedesestraat in hun woonplaats. De auto haperde en hierdoor werd een automobilist op diezelfde straat gehinderd. De automobilist en diens bijrijder uitten hun ongenoegen. Het gezin kon hun weg vervolgen, maar werd hierbij achtervolgd door het 'gehinderde' stel. Op de Hondsdraf in Oldenzaal kwamen beide auto's tot stilstand. Het gezin trachtte uitleg te geven over de problemen die zij even daarvoor ondervonden met de auto. Uit het niets werden de vrouw en de twee jongens mishandeld.

De politie startte een onderzoek naar de verdachten. De twee werden op 2 september aangehouden. Zij zitten vast op het politiebureau. (2009024203)

Oplichter aangehouden
Rijssen
Op woensdag 2 september rond 11 uur werd een 88-jarige vrouw uit Rijssen in haar woning opgelicht door een 49-jarige man.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, vertelde een zielig verhaal en vroeg of hij geld kon lenen. Hierop gaf de vrouw geld aan de man. Later dacht zij terug aan haar actie en alarmeerde de politie. Politie Twente startte een onderzoek naar de man. Hij werd aangehouden op de Oude Veemarkt in Rijssen. De man wordt verdacht van meerdere, soortgelijke oplichtingpraktijken. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009027909)

Man krijgt huisverbod

Enschede
Op woensdag 2 september werd een 27-jarige man uit Enschede aangehouden voor huiselijk geweld tegen zijn 22-jarige broer. Hij heeft een huisverbod opgelegd gekregen. Voor alle betrokkenen is de hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Verkeerscontrole
Rijssen
Politie Twente heeft op woensdag 2 september tussen 06.00 en 09.00 uur een controle gehouden op de Holterbergweg en de Lichtenbergerweg in Rijssen. Op beide is een gesloten verklaring ingesteld tijdens de spitsuren om het sluipverkeer tegen te gaan (wegen zijn niet toegankelijk voor motorvoertuigen). Bovendien worden er behoorlijk wat reeën aangereden. De politie heeft 25 automobilisten bekeurd voor het negeren van de gesloten verklaring. (2009027972)

Overtreding winkelsluitingstijd Vriezenveen
Politie Twente gaat dit weekend een extra controle uitvoeren bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Vriezenveen. In het weekend van 29 augustus heeft de ondernemer namelijk de winkelsluitingstijd overtreden.

Zaterdag 29 augustus hebben agenten rond 01.30 uur het bedrijf aan de Nijverheidsweg in Vriezenveen gecontroleerd na klachten van de plaatselijke horeca. Binnen werden nog volop mensen aangetroffen. Dit terwijl de ondernemer een ontheffing had tot 24.00 uur open te zijn. De politie heeft procesverbaal opgemaakt voor het overtreden van de sluitingstijd. Dit weekend wordt er extra gecontroleerd om te zien of het bedrijf zich aan de regels houdt. De gemeente Twenterand beraadt zich op mogelijke stappen rond de ontheffing van het bedrijf. (2009026459)