Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hengelo (Gld) - vrouw gewond bij aanrijding               |

De politie onderzoekt een aanrijding die woensdagochtend 2 september plaats vond op de kruising Slotsteeg met de Memelinkdijk in Hengelo (Gld). Een 80-jarige passagiere van een auto raakte hierbij gewond en is opgenomen in het ziekenhuis.


De aanrijding gebeurde omstreeks 10.30 uur. De auto van een 81-jarige inwoner uit Hengelo (Gld) kwam in botsing met de auto van en 44-jarige plaatsgenote. Kennelijk had de vrouw de auto van het echtpaar niet opgemerkt terwijl zij wel voorrang had moeten verlenen. Door de aanrijding sloeg de auto van het oudere echtpaar over de kop. Beide inzittenden zijn door de brandweer uit haar auto bevrijd en de vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij is opgenomen, maar het letsel is bij de politie niet bekend

|     |Rekken - uitnodiging voor passantenonderzoek              |

Wilt u dit passantenonderzoek aub niet vooraf aankondigen?


Ter informatie voor de media: het rechercheteam dat de overval op een installatiebedrijf aan de Holterweg in Rekken onderzoekt (gepleegd op vrijdag 28 augustus) houdt vrijdagochtend 4 september een passantenonderzoek in de omgeving van de Holterweg. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.


Het onderzoek vindt plaats tussen 07:45 en 09:00 uur op twee locaties:
- kruispunt Holterweg / Oldekotseweg

- kruispunt Panoverweg / Van Ouwenallerlaan


Alle passanten zullen vragen voorgelegd krijgen om te achterhalen of zij wellicht informatie of tips hebben over de overval en de vier nog onbekende daders.


Morgen wordt na afloop van het passantenonderzoek een persbericht verspreid over de uitkomsten van het onderzoek. Als u bij het passantenonderzoek aanwezig wilt zijn hoeft u zich niet vooraf te melden.

|     |Aalten - rijbewijs ingevorderd                            |

Tijdens een verkeerscontrole in de ochtendspits heeft de politie op woensdagochtend 2 september in Aalten op de N 318 drie bestuurders bekeurd die grove verkeersovertre-dingen beginnen. Van één van hen is het rijbewijs ingevorderd.


Naar aanleiding van klachten over het verkeersgedrag op de N 318 houdt de politie regelmatig in de vroege ochtendspits controles op deze weg. Een beginnend bestuurder werd bekeurd omdat hij met zijn motor 124 reed, terwijl hij maar 80 mocht rijden. Een andere automobilist reed 137 op hetzelfde weggedeelte en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een derde automobilist is bekeurd omdat hij hinderlijk 'kleefgedrag' vertoonde, regelmatig inhaalde zonder richting aan te geven en ook te hard reed.


Einde berichten

-----------------------

(





(

---- --