Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ meldt recordaantal gebruikers van turn-by-turnnavigatie in de Verenigde Staten en Europa Toenemend gebruik van mobiele navigatie en app stores brengt groei naar honderd miljoen gebruikers in beide regio's

IFA, Berlijn, 3 september 2009 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, zag het aantal gebruikers van turn-by-turnnavigatie (TBT) in 2009 belangrijke mijlpalen bereiken in de Verenigde Staten en Europa.

In de VS groeide het aantal (turn-by-turn) TBT-gebruikers in 2009 tot ruim 50 miljoen. Hiervan gebruiken negen miljoen mensen een ingebouwd autonavigatiesysteem, meer dan 30 miljoen bezitten een personal navigation device (PND) en ruim 18 miljoen maakten gebruik van mobiele navigatiedownloads (bron: intern onderzoek door NAVTEQ).

In Europa maken van de ruim 75 miljoen TBT-navigatiegebruikers 15 miljoen mensen gebruik van ingebouwde autonavigatiesystemen (bron: intern onderzoek door NAVTEQ), terwijl 53 miljoen gebruikers PND's gebruiken (bron: intern onderzoek door NAVTEQ), en 15 miljoen mobiele navigatie (bron: Berg Insight, Mobile Location-Based Services, vierde editie, juni 2009).

NAVTEQ werkte nauw samen met de automobielindustrie en aanbieders van draadloze technologieën voor een hoogwaardige ervaring voor gebruikers van TBT-navigatie. NAVTEQ is inmiddels de wereldleider in kaartgegevens voor TBT-navigatieoplossingen in Noord-Amerika en Europa:
* de meeste grote autoproducenten gebruiken kaartgegevens van NAVTEQ® voor hun navigatiesystemen;
* drie van de vier belangrijkste PND-producenten (in de VS) gebruiken NAVTEQ-kaarten voor al hun navigatieproducten;
* alle toonaangevende aanbieders van draadloze navigatieoplossingen (in de VS) gebruiken NAVTEQ-kaartgegevens voor turn-by-turn-navigatieapplicaties.

De ontwikkeling richting massale marktadoptie zal grotendeels worden ondersteund door het toenemende gebruik van mobiele app stores, zoals de app stores van Apple en Blackberry. Ook hier hebben TBT-navigatieoplossingen inmiddels hun intrede gedaan. In de afgelopen drie maanden werden zeven van de acht applicaties die voor deze stores werden geïntroduceerd mogelijk gemaakt dankzij NAVTEQ-kaartgegevens.

"Door de opkomst van mobiele app stores en de snelle ontwikkeling van draagbare GPS-technologieën verwachten NAVTEQ-experts dat turn-by-turnnavigatie zich steeds sneller zal verspreiden," zegt Jeff Mize, executive vice president verkoop bij NAVTEQ. "NAVTEQ stimuleert de adoptie van navigatie door consumenten continu. Dit doen zij via diverse innovatieve marketingprogramma's, zoals TRIP (Take Rate Improvement Programs). Deze zijn gericht op het informeren van consumenten over de voordelen van navigatie. We stimuleren de ontwikkeling van creatieve location-enabled applicaties voor draadloze oplossingen via programma's zoals de NAVTEQ Global LBS Challenge®. Dit is een wedstrijd voor ontwikkelaars die we actief promoten via ons NAVTEQ Network for Developers. Wij denken dat dit soort inspanningen ook in de toekomst zal bijdragen aan de groei van navigatie."