Ingezonden persbericht


Samsung's X-serie verlegt grenzen in prestaties, accuduur en design

Ultraslanke dual-core notebooks van Samsung presteren 9 uur op één accu

Delft, 3 september 2009 - Samsung lanceert met de X-serie drie ultralichte notebooks. Met de X520, X420 en de X120 maakt Samsung stijlvolle en krachtige notebooks voor iedereen betaalbaar. De notebooks bevatten Intel's nieuwste dual-core mobile processortechnologie die krachtige prestaties neerzet. De 6-celbatterij zorgt ervoor dat je 9 uur lang van het notebook kunt genieten, zonder tussentijds opladen. Zo'n lange batterijduur is in deze klasse notebooks niet eerder vertoond.

De notebooks uit de X-serie van Samsung hebben een ultraslank design, vergelijkbaar met de hoogte van een euromunt. Bovendien zijn de notebooks zo licht dat je niet eens merkt dat je ze bij je hebt. De X520 (15,6 inch) weegt 2,09 kilo, de X420 (14 inch) 1,76 kilo, terwijl de X120 (11,6 inch) slechts 1,36 kilo weegt. Met zoveel kracht en zo weinig gewicht, haal je het meeste uit je dag.

Samsung heeft een reputatie in toonaangevend design hoog te houden. De elegante 'one point'-stijl maakt van het notebook een 'fashionicon'. Het minimalistische design en de glossy finish met subtiele zilverchromen accenten geven het notebook een stijlvolle uitstraling. Het LED-display geeft elk beeld kristalhelder in HD weer met een 16:9 beeldverhouding. Hiermee kun je altijd en overal van HD-films en HD-games genieten zoals ze bedoeld zijn, zonder vervormingen of hinderlijke zwarte randen. Via de HDMI-poort kun je het notebook eenvoudig aan een TV koppelen, om films te kijken of games te spelen op een groter scherm. De geïntegreerde webcamera is ideaal voor online chatting. Alles wat je nodig hebt om mobiel te communiceren of informatie te delen is eveneens ingebouwd, waaronder high speed wireless LAN, Bluetooth 2.1, drie USB 2.0-poorten en een 3-in-1 geheugenkaartlezer. Zo kun je eenvoudig foto's, films en data uitwisselen met zo goed als elk apparaat.

'Met de notebooks uit de nieuwe Samsung X-serie hoef je niet meer te kiezen tussen stijl, gewicht en prestaties', zegt Albert Ulfman, marketing manager notebooks van Samsung Electronics Benelux. 'Voorgaande generaties van de mobiele notebooks kostten tot voor kort meer dan ¤ 1500,-. De notebooks uit onze ultraslanke X-serie zijn al verkrijgbaar vanaf ¤ 549,-.'

Samsung biedt standaard 2 jaar Pick-up & Return garantie op alle modellen, 1 jaar op de batterij.

De Samsung X-serie is vanaf deze maand verkrijgbaar in Nederland. De adviesverkoopprijzen inclusief BTW zijn als volgt: X520 (15,6 inch): ¤ 779,-
X420 (14 inch): ¤ 749,-
X120: (11,6 inch): ¤ 549,-

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Bij het bedrijf werken 164.600 mensen in 179 vestigingen in 61 landen. In 2008 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 96 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com/nl bezoeken.