Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ Traffic geïntegreerd met Nokia GPS-data
~ Nokia GPS-data beschikbaar voor NAVTEQ Traffic-producten in Europa en Noord-Amerika ~

IFA, Berlijn, 3 september 2009 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, integreert voortaan de GPS-data van Nokia-handsets in NAVTEQ Traffic(TM)-producten in Europa en Noord-Amerika.

In de huidige beginfase van de integratie in NAVTEQ Traffic data feeds zal Nokia GPS eerst NAVTEQ Traffic(TM) Patterns ondersteunen. Hierdoor is accurate routeplanning mogelijk en een verbeterde schatting van de reistijd gebaseerd op aannemelijke of historische verkeerscondities. Tegen het einde van 2009 wordt real-time data verzameld via mobiele netwerken om NAVTEQ Traffic te voorzien van een allesomvattende oplossing. NAVTEQ Traffic biedt gedetailleerde informatie over de snelheid waarmee verkeer beweegt en incidenten zoals ongevallen. Hierdoor kunnen navigatiesystemen en automobilisten slimme route- en omrijdbeslissingen maken.

Nokia GPS-data is verzameld vanaf miljoenen Nokia handsets. De toevoeging zal de hoeveelheid verkeersgegevens aanzienlijk verhogen. Zo biedt het de meest uitgebreide dekking in Europa en Noord-Amerika. Met Nokia GPS-data breidt NAVTEQ Traffic zijn dekking uit doordat het meer verkeersgegevens verzamelt van belangrijke verkeersaders. Hier worden momenteel voornamelijk verkeersgegevens verkregen. Voortaan is er ook uitgebreidere dekking van primaire en secundaire wegen.

"De integratie van Nokia GPS-data onderstreept de voordelen die consumenten merken van de nauwe samenwerking tussen NAVTEQ en Nokia", zegt John MacLeod, executive vice president bij NAVTEQ Connected Services. "Nokia's bereik is ongeëvenaard en stelt ons in staat om onze verkeersdiensten wereldwijd enorm te verbeteren en uit te breiden."

Nokia-gegevens worden anoniem verzameld van headsets en geleverd aan NAVTEQ Traffic voor aggregatie met andere bronnen met verkeersgegevens en kwaliteitsverificatie. De aggregatie van Nokia GPS-data zorgt dat de veiligheid van de individuele consument is gewaarborgd.

"Nokia blijft kijken naar mogelijkheden om communities uit te breiden en technologieën te leveren die de levens van onze consumenten verbeteren", zegt Michael Halbherr, hoofd Social Location Services bij Nokia. "Onderdeel van onze inzet is om ervoor te zorgen dat de privacy van consumenten veiliggesteld is terwijl tegelijkertijd waardevolle verkeersinformatie geboden kan worden. Hierdoor hebben consumenten altijd de meest recente informatie wanneer ze dat nodig hebben."




Ingezonden persbericht