IKON

P E R S B E R I C H T

Jongerensite KruX komt met nieuw hoorspelgenre

IKON KruX lanceert 'luisterfilm' Speedy

Met de 'luisterfilm' Speedy lanceren de makers van de populaire jongerensite KruX vandaag een totaal nieuw hoorspelgenre. Speedy speelt zich af in een galactische samenleving waarin de leider - de Bisschop - wordt vermoord. Er ontstaat een heftige strijd om het ontstane machtsvacuüm waarbij de bewoners worden gedwongen partij te kiezen. Het verhaal wordt ondersteund met een slideshow van plaatjes inclusief kunstwerken van jonge kunstenaars. Beginnende muzikanten hebben speciaal voor deze luisterfilm muziek gemaakt en/of afgestaan.

Een verteller, vertolkt door cabaretier Ernst van der Pasch, sleept de kijker mee in het epische verhaal. De personages zelf worden gespeeld door amateur-acteurs. Beginnende, talentvolle muzikanten hebben speciaal voor deze luisterfilm muziek gemaakt en/of afgestaan. Onder hen de band John Doe's Revenge, winnaar van de Rob Acda Awards 2009. De slideshow is samengesteld uit 400 plaatjes inclusief kunstwerken van onder anderen de jonge kunstenares Larissa van der Klip, welke de sfeer van het verhaal extra tot uiting brengen.

Het verhaal van Speedy kan worden gezien als een hedendaagse bijbelvertelling. Veel personages ontlenen hun karakter aan bijbelse figuren. Centraal staat de eeuwenoude vraag of je je in het leven door je gevoel of door je verstand moet laten leiden.

De luisterfilm komt in 22 episodes op de site in een tijdsbestek van één week. Wie wil kan de luisterfilm embedden in zijn eigen pagina, waardoor de episodes automatisch in de speler worden geladen. Daarnaast zijn er wallpapers te downloaden met onder meer de gemaakte ontwerpen van kunstenares Larissa van de Klip.

Ga voor meer informatie en het bekijken van de trailer naar: www.krux.nl/speedy

Hilversum, 3 september 2009