Ingezonden persbericht


Peter Veenman Managing Director COLT Nederland

Amsterdam, 3 september 2009 - COLT, een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke communicatiediensten heeft Peter Veenman benoemd tot Managing Director van COLT Nederland. Peter Veenman heeft ruimschoots ervaring in de Telecom & IT markt, zowel nationaal als internationaal. Als Managing Director is Peter Veenman verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele leiding binnen COLT Nederland en voor de verdere groei van COLT op de Nederlandse markt. Veenman zal rapporteren aan Jürgen Hernichel, Managing Director North Region.

Veenman is afkomstig van NEC Philips Unified Solutions waar hij verantwoordelijk was voor de positionering van de NEC producten in de middenzakelijke markt voor de EMEA regio. Veenman neemt de positie over van Marc Van Meensel, die is benoemd tot Director Commercial Management & Finance van de Global Business Unit binnen COLT. "COLT heeft de ambitie om in Nederland flink te groeien, vooral op het gebied van managed services liggen er veel nieuwe kansen", aldus Jürgen Hernichel. "Met de ervaring en achtergrond van Peter Veenman zijn we ervan overtuigd dat COLT de juiste man aan boord heeft om een verdere invulling te geven aan de strategische positionering van COLT Managed Services."

Veenman heeft in zijn professionele loopbaan diverse management functies bekleed, bij bedrijven als KPN, Nortel, Enertel, Priority Telecom en NEC Philips Unified Solutions.


- Einde -

Over COLT

COLT is een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke communicatie. COLT is gespecialiseerd in het leveren van gegevens-, spraak- en beheerde services aan grote ondernemingen, het MKB en de groothandel. COLT beschikt over een 25.000 km lang netwerk dat zich uitstrekt over 13 landen. Het netwerk omvat Metropolitan Area Networks in 34 grote Europese steden met directe glasvezelverbindingen naar 16.000 gebouwen en 18 COLT-datacentres.

COLT Telecom Group S.A. staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over COLT en haar diensten kunt u vinden op www.COLT.net.




Ingezonden persbericht