Ingezonden persbericht


Toshiba vernieuwt de Camileo HD camcorderserie

Kenmerken: Volledige HD-resolutie, handig ontwerp,

gebruiksgemak en delen van content

Breda, 3 september 2009 - Toshiba introduceert drie nieuwe Full HD (High Definition) digitale camcorders in de Camileo-serie. De ultraplatte Camileo S20 is bedoeld voor stijlbewuste trendsetters die een lichte en gemakkelijk te gebruiken camcorder willen. De Camileo H30 is een betrouwbaar, robuust apparaat voor dagelijks gebruik. De Camileo X100 voegt meer mogelijkheden toe aan de Camileo-camcorderserie en is bedoeld voor veeleisende gebruikers die behoefte hebben aan een krachtige zoom om ook scènes op grote afstand goed te kunnen vastleggen.

De afgelopen twee jaar zijn HD-videocamera's die snel video's kunnen uploaden naar sociale netwerksites erg populair geworden. 'Toshiba neemt nu een volgende stap om HD beschikbaar te maken voor de massa door de nieuwe Camileo-modellen te voorzien van volledige HD-mogelijkheden. Hierdoor wordt op alle prijsniveaus de videokwaliteit verbeterd,' zegt Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux.

De nieuwe Camileo S20 en H30 bieden volledig HD-resolutie (1920 x 1080p, en 1920 x 1080i in het geval van de Camileo X100), terwijl de Camileo H30 en X100 het delen van video's op YouTube met één druk op de knop mogelijk maken.

HD, zelfs 's nachts

De Camileo S20, H30 en X100 kunnen video's opnemen met volledige HD-kwaliteit: 1920 x 1080 pixels. Het beeld wordt op de camera weergegeven op een draaibaar 3 inch scherm. Bij de H30 en de X100 is dit een touch screen dat zeer gemakkelijk toegang geeft tot het menu. Deze twee modellen kunnen aan een laptop of TV worden gekoppeld via HDMI (High Definition Multimedia Interface) of Mini USB 2.0 en Composite Video (PAL, NTSC). Om van opgenomen video's creatieve clips te maken levert Toshiba een 30-dagen evaluatieversie mee van Magix Video deluxe 15.

De nieuwe camcorders kunnen HD-video's opnemen onder bijna alle lichtomstandigheden. Er is een geoptimaliseerde nachtstand die het mogelijk maakt beelden op te nemen alsof ze in het volle zonlicht zijn genomen. De nieuwe Camileo-modellen kunnen ook als fototoestel fungeren en maken heldere foto's met een resolutie van 5 megapixel (S20) en 10 megapixel (H30 en X100).

Camileo S20, een van de dunste Full HD camcorders

Met een dikte van maar 17 mm is de Camileo S20, een van de dunste Full HD camcorders ter wereld. Met zijn ultradunne behuizing en stijlvolle ontwerp is de Camileo S20 de ultieme camcorder voor stijlbewuste consumenten. Maar ook voor beginnende gebruikers die kwaliteit willen voor een betaalbare prijs.

Camileo H30 - comfort een betrouwbaarheid

De handige Camileo H30 combineert functionaliteit met gebruiksgemak. Het 3 inch touch screen geeft toegang tot een overzichtelijk menu. Dankzij de videostabilisatie zijn foto's en video's haarscherp, zelfs als 20x zoom wordt gebruikt.

Camileo X100 - topmodel met 10x optische zzoom

Het geavanceerde ontwerp is slechts één van de redenen waarom de Camileo X100 het topmodel is van de Camileo-familie. Het ontwerp herbergt een buitengewoon krachtige 10x optische zoomlens. Wie nog verder wil inzoomen kan ook nog de 10x digitale zoom inschakelen en tot 100x inzoomen. De frame rate van de X100 is 60 fps voor Full HD (1920 x 1080) en zelfs 240 fps voor WQVA (424 x 240), prima geschikt om op YouTube te zetten.

De drie camcorders zullen in het vierde kwartaal van 2009 op de markt komen. Met een adviesprijs vanaf ¤149 inclusief BTW.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 199.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 67 miljard US$ (2009).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.



Ingezonden persbericht