Ingezonden persbericht


Besluit A4 stelt gemeente Schiedam teleur

De Schiedamse wethouder voor verkeer en milieu Yorick Haan is teleurgesteld over het besluit van ministers Eurlings (verkeer) en Cramer (milieu) om de A4 tussen Delft en Schiedam door te trekken. Dat laat de wethouder in een eerste reactie weten.

Haan: "Eurlings en Cramer zijn op zoek naar oplossingen voor de files en de daarmee samenhangende problemen bij de Rotterdamse wijk Overschie. Uit de stukken van Eurlings blijkt dat de aanleg van het stuk A4 tussen Delft en Schiedam geen oplossing biedt voor die problematiek. Om dan toch te besluiten de weg aan te leggen is een enorme verspilling van belastinggeld in een tijd dat elke euro hard nodig is om de economische crisis het hoofd te bieden."

"Bovendien is het niet erg netjes, om het eufemistisch uit te drukken, dat Eurlings dit bericht naar buiten brengt zonder eerst de overlegpartners te informeren. Eurlings heeft ons in juli gemeld dat hij begin oktober met een standpunt zou komen en dat hij de partners uit de regio daar vooraf over zou informeren," zegt Haan.

Een uitgebreide onderbouwing van het standpunt van de gemeente is te vinden in de bijlage, waarin ook alternatieven worden aangedragen die wel een oplossing bieden.

Noot voor de redactie (