Ingezonden persbericht


Sony Ericsson zet volgende stap in bedrijfstransformatie met nieuw uiterlijk


· Ontwikkelt visuele identiteit en merkwaarden voor volgende fase bedrijfstransformatie
· Brengt betrokkenheid consument naar digitale, virale en sociale mediaplatforms
· Sluit aan bij Sony groepsmaatschappijen met nieuwe 'make.believe' merkboodschap

Badhoevedorp, 3 september 2009 - Vandaag kondigt Sony Ericsson de volgende stap aan in haar huidige bedrijfstransformatie met de herpositionering van haar externe visuele identiteit en merkwaarden, met als doel haar visie waar te maken om hét communicatie-entertainmentmerk te worden. Het bedrijf bevestigt ook dat het Sony's onlangs gelanceerde merkboodschap 'make.believe' in alle communicatie naar consumenten overneemt om haar entertainmentkwaliteiten en samenwerking met de Sony Groep te versterken.

Tijdens de lancering van het nieuwe uiterlijk van het merk, lichtte Sony Ericsson ook een tipje van de sluier op van de Xperia(TM)Pureness, een telefoon met een simpel design, die schitterend vakmanschap en het concept "talk, text, time - a holiday from technology" bij elkaar brengt.

The Xperia(TM) Pureness wordt gelimiteerd gelanceerd in november 2009 via zorgvuldig geselecteerde retail kanalen en in een aantal steden wereldwijd. Meer details volgen bij de introductie in november 2009. De eerste foto's kunt u hier bekijken.

Over Sony Ericsson
Sony Ericsson is een topspeler op de wereldmarkt met circa 97 miljoen verkochte telefoons in 2008. Diversiteit is een van de kernkwaliteiten van de onderneming, die in meer dan tachtig landen actief is, waaronder productielocaties in China en R&D-locaties in China, Europa, India, Japan en Noord-Amerika. Sony Ericsson werd in oktober 2001 door Sony en Ericsson opgericht als een 50-50 joint venture en heeft haar internationale hoofdkantoor in Londen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.nl/persbronnen

NOOT VOOR DE REDACTIE (