Datum: 20090903 Titel: Openbare bekendmakingen gemeente Capelle a/d IJssel **DATUM*** Subject was: Bekendmakingen van Gemeente Capelle aan den IJssel

Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 2 september 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, sloopvergunningen, kapvergunningen, een reclamevergunning en evenementenvergunningen verleend, dan wel in procedure zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd
(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)


* Offenbachstraat 35, plaatsen dakkapel voorzijde
* St. Annabaai 23, plaatsen raam zijgevel

* Vivaldistraat 15, plaatsen dakkapellen voor- en achterzijde

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 21 augustus 2009:

* Abram van Rijckevorselweg hoek rivierweg/slotlaan, plaatsen van twee kunstobjecten
* Onacklaan, plaatsen van een gecombineerd stadsverwarming- en trafostation

Verzenddatum 25 augustus 2009:

* Kerklaan 450, verwijderen van plafonds en wanden
* Maindal 19, vergroten dakkapel zijgevel

* P.C. Boutenssingel 18, bouwen van garage

SLOOPVERGUNNING verleend

Verzenddatum 25 augustus 2009:

* Weteringstraat 6, 7, 9, 10, 11, 13, 14, 15 & 16, verwijderen van asbestplaten
* Mauritstraat 14, 16, 18, 22, 24, 28, 36, 40 & 42, verwijderen van asbestplaten
* Burgemeester Verloopstraat 39 & 41, verwijderen van asbestplaten

U bent bevoegd tegen een besluit een bezwaarschrift in te dienen. Uw gemotiveerd bezwaarschrift moet u binnen zes weken na de verzenddatum van de beschikking bij het college van burgemeester en wethouders indienen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een ontheffingsprocedure


1. Bermweg 165, vergroten van de woning

Aan dit bouwplan kan worden meegewerkt door ontheffing te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. In verband daarmee ligt de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van 02 september 2009 gedurende zes weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende deze periode zijn belanghebbende bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de bouwplannen.

KAPVERGUNNINGEN aangevraagd
Door gemeente:

* Achter Lofoten 10/11 één spaanse aak (Acer campestre) wegens overlast. De boom staat te dicht op de erfafscheiding. Geer herplant in verband met kabels en leidingen.
* Lepelaarsingel ter hoogte van nummer 1 (singelzijde) één sierkers (Prunus serrulata Kwanzan). De boom is dood. Herplant met één sierkers.
* Burgemeester Van Dijklaan tussen lichtmast 62 en 181 vijf gewone essen (Fraxinus excelsior), twee wilgen (Salix alba), drie zwarte elzen (Alnus glutinosa), één meelbes (Sorbus aria), één berk (Betula pendula), drie esdoorns (Acer plataniodes) en één meidoorn (Crataegus Laviagata). Het betreft hier dunnen van bosplantsoen in geluidswal zodat de andere bomen zich beter kunnen ontwikkelen. Geen herplant.
* Achterzijde Wiekslag ter hoogte van de nummers 240/722 (singelzijde) twee populieren (Populus canadensis Heidemij) wegens verminderde vitaliteit. De bomen staan in een gebied wat heringericht gaat worden. Herplant met negen Taxodium distichum.
* Achterzijde Breedspoor 79 één atlas ceder (Cedrus atlantica Glauca) wegens illegale aanplant in inpikgroen. Geen herplant.
* Achterzijde Warenarburg 41 twee stammen van een driestammige veldesdoorn (Acer campestre). Geen herplant omdat het twee stammen betreft.
* Kapellekensbaan ter hoogte van lichtmast 15 één hartbladige els (Alnus cordata). De boom is dood. Herplant met één hartbladige els.
* Achterzijde Doelen 15 één sierkers (Prunus avium). De boom is dood. Herplant met drie bomen van een nader te bepalen soort.
* Keerkring ter hoogte van de nummers 89 en 95 één wilg (Salix pentandtra). De boom is dood. Herplant met één beverboom (magnolia Kobus).
* Nederwaard ter hoogte van nummer 22 één conifeer (Cupressocyparis Leylandii) wegens overlast doordat hij te dicht op de woning staat. Herplant met één tweestijlige meidoorn, welke geplant gaat worden ter hoogte van Marienwaard 26/30 in het gazon.
* Achterzijde Waaierdans tussen lichtmast 207/467 zes gewone essen (Fraxinus excelsior), vier gewone elzen (Alnus glutinosa), twee gewone esdoorns (Acer pleudoplatanus) en drie gewone wilgen (Salxi alba) wegens het dunnen van bosplantsoen in een geluidswal, zodat de andere bomen zich beter kunnen ontwikkelen. Geen herplant.
* Kringdans ter hoogte van nummer 47 één sierkers (Prunus serrulata). De boom is dood. Herplant met één sierkers.
* Kopspoor 11 (achterzijde) één gewone berk (Betula pendula). De boom is dood. Herplant met één berk.

Door overigen:

* Capelseweg 62 één kastanje (Aesculus hippocastanum) wegens kastanjeziekte en omgevingsgevaar.
* Fluiterlaan 52 (woonzorgcentrum d'Amandelhof) één sierkers (Prunus), drie berken (Betula pendula) en één gele Kornoelje (Cornus mas) wegens nieuw te bouwen woonzorgcentrum. Na voltooiing van het bouwplan wordt de ruimte heringericht met bomen en heesters.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder, gedurende zes weken ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk vier weken na publicatie van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, telefoon (010) 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

KAPVERGUNNINGEN verleend
Aan gemeente:

* Aleoeten ter hoogte van de nummers 8 en 26 twee sierkersen (Prunus eminens Umbraculifera) wegens ernstige kroonsterfte. Herplant met twee sierkersen.
* Achterzijde St. Annabaai ter hoogte van nummer 28 één Italiaanse hartbladige els (Alnus cordata). De boom is dood. Herplant met één Italiaanse hartbladige els.
* Beemsterhoek ter hoogte van nummer 339 één bergesdoorn (Acer pseudoplatanus). De boom is dood. Herplant met één boom van een nader te bepalen soort.
* Achterzijde Paradijsselpark ter hoogte van nummer 151/153 één linde (Tillia americana Nova). De boom is dood. Herplant met één linde.
* Hollandsch Diep ter hoogte van 10 één meelbes (Sorbus aria). De boom is dood. Herplant met één meelbes.
* Achterzijde St. Laurensbaai ter hoogte van de nummers 69/71 één zwarte berk (Betula nigra). De boom is dood. Herplant met één berk.
* Keerkring ter hoogte van lichtmast 20(singelzijde) één Italiaanse hartbladige els(Alnus cordata). De boom is dood. Herplant met 1 Italiaanse hartbladige els.
* Hollandsch Diep ter hoogte van nummer 1 één sierkers (Prunus eminens Umbraculifera) wegens ernstige kroonsterfte. Herplant met één boom van een nader te bepalen soort.
* Geelvinkbaai achterzijde één tulpenboom (Lirirodendron Tulipfera). De boom is dood. Herplant met één tulpenboom.
* Achterzijde Mari Andriessenrade ter hoogte van de nummers 50/88 twee iepen. De bomen zijn door iepziekte aangetast. Herplant met twee iepen.

Aan overigen:

* Hebriden 28 één ceder (Cederus atlantica 'Glauca'). De boom is dood. Geen herplant.

Voor wat betreft de verleende kapvergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie over de administratieve afhandelingen van kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij mw. H. Oranje, telefoon (010) 2848637.

EVENEMENTENVERGUNNING verleend voor

* Opruimdag Valeriusrondeel, vuilopruimen, pannenkoeken eten met de kinderen en na afloop bbq op zaterdag 12 september 2009 van 09.00 uur tot 22.00 uur;
* De Capelse Uitdaging, ambtenaren werken in de wijk, donderdag 24 september 2009;
* Openingsfeest voor personeel bedrijfspand Raets Marine, Fascinatio Boulevard 622, op dinsdag 29 september 2009 van 17.00 uur tot 24.00 uur;
* Wijkfeest Fascinatio, zaterdag 26 september 2009 vanaf 13.00 uur tot 19.00 uur.

RECLAMEVERGUNNING verleend voor

* Ketelshow, Aceve Totaalinstallateurs. De borden worden geplaatst van maandag 12 oktober 2009 tot en met zondag 1 november 2009.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen het besluit om een evenementen-, reclamevergunning te verlenen. Ook kan er binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Tevens maakt het college bekend dat zij in haar vergadering van 25 augustus 2009 het volgende heeft gewijzigd en/of besloten:

Wijziging artikel 19 lid 2 van de Rechtspositieleidraad bij organisatieverandering 2007 In geval van een ontslag uit dienst van de gemeente als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt toepassing gegeven aan het bepaalde in hoofdstuk 10d van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling voor de sector gemeenten.

De wijziging treedt op 10 september 2009 in werking en ligt vanaf die datum voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis en is tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar.

Regeling melding financiële belangen voor ambtenaren vastgesteld Deze regeling verplicht medewerkers van de gemeente Capelle aan den IJssel hun financiële belangen te melden als daardoor de goede vervulling van de functie of de goede functionering van de openbare dienst niet in redelijkheid zou zijn verzekerd.

De regeling treedt op 1 september 2009 in werking en ligt vanaf die datum voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis en is tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar.

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2009 vastgesteld De raad heeft in zijn vergadering van 6 en 7 juli 2009 de verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2009 vastgesteld. Deze verordening regelt de belasting ter zake van een vergunning voor het parkeren van een voertuig op een in de vergunning aangegeven plaats. Tevens is de Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren vastgesteld. Deze verordening regelt dat slechts bewoners en werknemers van bedrijven in de Molenbuurt daar mogen parkeren door middel van een vergunning.

De verordeningen treden op 10 september 2009 in werking en liggen vanaf die datum voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis en zijn tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar.

Gedragscode politieke ambtsdragers 2009 vastgesteld De raad heeft in zijn vergadering van 6 juli 2009 de Gedragscode politieke ambtsdragers 2009 gemeente Capelle aan den IJssel vastgesteld. Deze gedragscode vervangt de Gedragscode voor bestuurders 2002 gemeente Capelle aan den IJssel.

Een gedragscode is voor gemeenten verplicht op grond van de Gemeentewet. Doel van de code is een houvast te bieden bij het bepalen van normen omtrent de integriteit van het bestuur. Een belangrijke wijziging ten opzichte van de vorige gedragscode is dat de bepalingen over het declareren van kosten niet is overgenomen. Het declareren van kosten is namelijk in de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2007 opgenomen. Een andere belangrijke wijziging betreft een nieuw artikel over het benoemen van een vertrouwenspersoon en de mogelijkheid van toepassen van sancties in geval van schending van de gedragscode. Verder is de nieuwe gedragscode meer aangepast aan de eisen van deze tijd, zoals het verantwoord omgaan met email- en internetfaciliteiten.

De gedragscode treedt op 6 juli 2009 in werking en ligt vanaf vandaag voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis en is tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar.

De Rechtspositieleidraad, de regeling, de verordeningen en de gedragscode vindt u, vanaf het in werking treden, in het Bestuurs Informatie Systeem en zijn te raadplegen op www.overheid.nl.