Gemeente Doetinchem

Persbericht, 12 september 2009

Burgemeester Kaiser huldigt de heer Thuis tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer H.J.S. Thuis (Harry) wordt vrijdag 11 september officieel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de Koninklijke versierselen uit handen van burgemeester Kaiser.

De heer Thuis (60) ontvangt de Koninklijke Onderscheiding vooral vanwege zijn bijzondere inzet voor de wijk Oosseld. Zo was hij tussen 1975 en 1990 buurtconciërge in de wijk en is hij tot op heden actief binnen de buurtvereniging Hallo Buren en de Carnavalsvereniging De Vrolijke Pavers Oosseld. Ook was hij tussen 1970 en 1995 voorzitter van het Oranje Comité Soco.

Thuis wordt gezien als de spin in het web bij vele activiteiten en initiatieven. Naast zijn vele inspanningen voor de wijk Oosseld is hij bekend als iemand die zich inzet voor allerlei goede doelen zoals de Voedselbank en de Moeder Theresa Stichting. Ook heeft de heer Thuis een eigen cd single uitgebracht waarvan de opbrengst ten goede kwam aan diverse goede doelen. Verder gaat hij al sinds 1988 aan het einde van ieder jaar als Sinterklaas door het leven.

Koninklijke Onderscheiding
Een Koninklijke Onderscheiding, in de volksmond ook wel lintje genoemd, is een blijk van waardering voor personen die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de samenleving. Dat kunnen mensen zijn die zich vele jaren als vrijwilliger inzetten voor een vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Maar ook mensen die binnen hun werkomgeving bijzondere prestaties leveren kunnen voor een lintje in aanmerking komen.