Programma festival Incubate compleet

25/08/2009 16:31

Stichting Incubate

Van 13 tot en met 20 september 2009 is het centrum van Tilburg weer het middelpunt van independent culture. Voor de vijfde achtereenvolgende keer vindt Incubate (eerder bekend onder de naam ZXZW) plaats op meer dan twintig locaties in de binnenstad. Van popzaal tot museum. Van café tot natuurtheater.

Incubate is een festival dat zich focust op independent culture in de gehele breedte. Het brengt muziek, beeldende kunst, dans, theater en films. Meer dan tweehonderd baanbrekende artiesten presenteren zichzelf in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Straatkunst naast academische dans.

Centrale gast op het festival is Hermann Nitsch. Hij is de belangrijkste vertegenwoordigers van het zogenaamde Weens Aktionisme en geldt als de voorloper van de Europese performancekunst. Incubate toont gedurende de week de gehele breedte van zijn oeuvre. Op zaterdag 19 september zal Nitsch een langverwachte en zeer controversiële 'Action' uitvoeren.

Opmerkelijke optredens dit jaar zijn er van de folkmetalformatie Wardruna die optreden in Natuurtheater Oisterwijk, een Nederlandse première van de beruchte performancekunstenaar Franko B en een zeldzaam optreden van de afrobeatpioniers Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou.

Met het driedaagse Generation Bass programma besteedt Incubate extra aandacht aan een nieuwe globale trend waarbij niet-Westerse dansmuziek gemixt wordt met dubstep, grime en drum 'n bass.

Discussie zal er zijn tijdens de Innovation Lecture. Schrijver en internetcriticus Andrew Keen zal discussiëren over nieuwe media, piraterij en cultuur met Amelia Andersdotter, Europarlementariër voor de Zweedse Piratenpartij, Konrad Boehmer, bestuursvoorzitter van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra en anderen.

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

Incubate vindt plaats van 13 tot en met 20 september 2009 in de gehele Tilburgse binnenstad. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.





http://www.incubate.org.