Gemeente Brummen


Kanaalfeesten zondag 13 september

(Oorspronkelijke publicatie datum: 01-09-2009)

Op zondag 13 september organiseert het platform Toerisme en Recreatie van gemeente Brummen voor de tweede keer een kanaalfeest. De activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met een aantal lokale organisaties. Met de festiviteiten wordt het kanaal als toeristisch middelpunt onder de aandacht gebracht. Een andere goede reden is om het kanaal als middelpunt tussen Brummen en Eerbeek voor alle inwoners van de gemeente Brummen te gebruiken. Het Kanaalfeest vindt plaats aan beide zijden van het kanaal op de Dierenseweg tussen de Brummense- en Hallsebrug ter hoogte van De Brugkabouter.

Het programma

Er is een zeer divers programma georganiseerd. Net als vorig jaar is er weer een badeendenrace, met als hoofdprijs een digitale camera. Loten voor deze race worden verkocht door scoutinggroep Tapawingo uit Eerbeek.

Tijdens de kanaalfeesten vaart er een trekschuit tussen de Brummensebrug en de Hallsebrug. De trekschuit wordt getrokken door een paard. Dit onderdeel wordt verzorgd door leden van de carrouselgroep Aanspannen en Rijden uit Hall. Ook rijdt er een paardentram tussen de twee bruggen. U kunt voor een klein bedrag meevaren met de boot en terugrijden met de paardentram of omgekeerd. Kaarten hiervoor worden alleen op de locatie verkocht. Naast al deze activiteiten treden er weer een aantal koren en muziekgroepen op.

Kanaalloop

Atletiekvereniging CAVGelre uit Dieren organiseert een kanaalloop. Voor de jeugd tot en met 12 jaar over een afstand van 1200 meter en voor de ouderen over een afstand van 3, 6, of 9 kilometer. Informatie en aanmelden voor de kanaalloop kan bij atletiekvereniging CAVGelre (www.avgelre.nl) of tot een kwartier voor de aanvang van de loop (12.00 uur) op locatie.

Verkeersafsluitingen

Het kanaalfeest speelt zich af tussen de Brummense- en Hallsebrug. Het Jaagpad en de Dierenseweg tussen deze twee bruggen worden afgesloten voor alle verkeer behalve aanwonenden. De Heimeriete en het zuidelijk deel van de Knoevenoordstraat en de Rheinderensestraat zullen tussen 12.00 uur en 13.30 uur afgesloten worden voor autoverkeer.