Gemeente Beuningen


Zondag 13 september 14.00 uur: Estafette voor Wereldmoeders in Beuningen
Loop op zondag 13 september één uur mee in de Estafette voor Wereldmoeders. Hiermee helpt u aandacht te vragen voor moedersterfte in ontwikkelingslanden.

We starten de rondwandeling zondag om 14.00 uur vanaf de kerk aan de Dorpssingel 2 in Beuningen. Wethouder Cees van Ingen zal het startsein geven en meelopen in de rondwandeling van één uur. Wij hopen dat wij ook op u mogen rekenen bij de Estafette voor Wereldmoeders!

De estafette
In de Estafette voor Wereldmoeders zetten Nederlandse vrouwen zich in voor gezonde zwangerschappen in ontwikkelingslanden. Zij toeren van 5 t/m 26 september in oude Volkswagenbusjes langs verschillende Millennium Gemeenten om aandacht te vragen voor millenniumdoel 5: minder vrouwen sterven door zwangerschap. De Estafette wordt in samenwerking met gezondheidsorganisatie Simavi georganiseerd.

Millenniumdoel 5: minder vrouwen sterven door zwangerschap Moedersterfte is in ontwikkelingslanden een groot probleem. In Nederland kunt u als u zwanger bent en op het punt staat te bevallen, gewoon naar het ziekenhuis. Maar in Afrika en Azië is dat niet zo makkelijk. Zwangere vrouwen moeten vaak uren lopen naar de dichtstbijzijnde medische post. In Afrika is de kans dat een vrouw overlijdt als gevolg van zwangerschap of bevalling 1 op 26. Simpelweg omdat er geen goede begeleiding is en geen transport naar het ziekenhuis. Zo sterven jaarlijks een half miljoen moeders.

Meer informatie
Kijk voor uitgebreide informatie op www.estafettevoorwereldmoeders.nl.