Gemeente Binnenmaas

Doe mee aan de Week van de Vooruitgang

Alle Hoeksche Waardse gemeenten doen mee aan de landelijke actie de Week van de Vooruitgang. Van zondag 13 tot en met dinsdag 22 september staat het leven in het teken van duurzame mobiliteit. Dat wil zeggen dat lopen, fietsen en openbaar vervoer ruim baan krijgen en dat de auto alleen de weg op gaat als het niet anders kan.

Op de fiets naar je werk

De gemeente roept de inwoners op om maandag 14 september mee te doen en vraagt ook ondernemers hun personeel te stimuleren één week lang per tweewieler naar het werk te gaan. En de gemeente zelf doet ook mee: werknemers van de gemeente worden opgeroepen deze week de auto te laten staan en op de fiets naar het gemeentehuis te komen.

Groene Voetstappen

Op donderdag 17 september is de actie Op voeten en fietsen naar school. De gemeenten hebben de scholen een brief geschreven waarin zij vragen mee te doen door de kinderen, hun ouders en hun eigen leerkrachten te stimuleren om op voeten en fietsen naar school te gaan. Een schepje erbovenop is het project Groene Voetstappen. Hiermee kunnen kinderen groene voetstappen verzamelen, door lopend of op de fiets naar school te komen.

Gratis vervoer

Op zaterdag 19 september is het openbaar vervoer van Arriva gratis in de Hoeksche Waard. Tevens staat op deze zaterdag de promotie van openbaar vervoer en de fiets in het middelpunt. Op die dag kan iedereen gratis door de Hoeksche Waard reizen met Arriva. Ook is er die dag het rondje pontje. Alle pontjes tussen
Oud-Beijerland-Rhoon-Beerenplaat, Puttershoek-Zwijndrecht, Nieuw-Beijerland-Hekelingen en Nieuwendijk-Tiengemeten varen gratis. Bij de pontjes zijn fietsroutes verkrijgbaar.

Autovrije zondag

Zondag 20 september wordt de Week van de Vooruitgang afgesloten met een landelijke autovrije dag. Voor wie de zondagmiddag bewegend en ontspannend wil doorbrengen, heeft de Raad van Kerken in Oud-Beijerland in samenwerking met gemeenten in de buurt verschillende fietsroutes uitgezet. Aan de hand van het boekje kunt u zelf het doel en afstand bepalen. Rondje Binnenmaas is aan dit rondje toegevoegd. Een aantal kerken is open van 14.00 17.00 uur. U kunt daar rusten, iets drinken, het gebouw bekijken en een praatje maken.