Nederlander Rik van Drielen op weg naar WK houthakken in Zwitserland

11/09/2009 09:24

Urban Communication

Op 13 september 2009 vindt in Zwitserland de internationale topwedstrijd van de koningsklasse van het sporthouthakken plaats. Ter gelegenheid van het STIHL(R) TIMBERSPORTS(R) wereldkampioenschap komt de sportelite uit Europa en daarbuiten samen in Brienz. De deelnemers nemen het met bijl en zaag tegen elkaar op tijdens een veeleisende wedstrijd bestaande uit zes disciplines. Ons land wordt vertegenwoordigd door Rik van Drielen.

September 2009 - De Zwitserse Alpen vormen op zondag 13 september het decor voor het seizoenshoogtepunt van de STIHL(R) TIMBERSPORTS(R) SERIES. Tijdens het wereldkampioenschap van deze reeks internationale wedstrijden in sporthouthakken meten 19 sportlui uit Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Canada zich met elkaar in Brienz, in het Berner Oberland.

Een van de titelfavorieten is de Nieuw-Zeelander Jason Wynyard, die al tijdens de internationale seizoensfinale in 2006 de concurrentie het nakijken gaf. Uit de resultaten van de laatste wereldkampioenschappen blijkt echter ook dat de Europeanen zeker niet mogen worden onderschat.

Beloftevolle Nederlander

De Nederlandse deelnemer, Rik van Drielen, denkt dat hij de beste kans maakt op een plaats bij de top. Dankzij zijn sterke winst op het Benelux kampioenschap in augustus, kwalificeerde de nieuwkomer in het internationale sporthouthakken zich voor het wereldkampioenschap 2009. Rik van Drielen ging toen nochtans nipt zijn landgenoot Eelco de Beer vooraf. Titelverdediger Martijn Harms werd derde.

In Brienz, Zwitserland, op 13 september wacht de clash met meer dan 50 sporthouthakkers uit meer dan tien verschillende landen.

De voorverkoop van tickets is gestart: meer informatie treft u in de bijlage op www.perssupport.nl

Over de STIHL(R) TIMBERSPORTS(R) SERIES

In landen als Canada, Australië en de VS waren houthakkerswedstrijden al lang een traditie, maar ook in Europa zijn ze populairder dan ooit. Dat bewijst niet alleen het groeiend aantal sporters, maar ook de publieksopkomst. STIHL introduceerde zijn TIMBERSPORTS in Europa in 2001 en sindsdien lijkt het publiek massaal warm te lopen voor de spectaculaire wedstrijdserie.

Het Europees kampioenschap trok vorig jaar nog meer dan 10.000 toeschouwers en werd in 2008 wereldwijd bekeken door meer dan 17 miljoen televisiekijkers. Tijdens de nationale en internationale wedstrijden van de koningsklassen in het sporthouthakken nemen de atleten het tegen elkaar op in drie bijl- en drie zaagdisciplines. Springboard, Underhand Chop en Standing Block Chop zijn klassieke bijldisciplines; bij de Single Buck (handzaag), de Stihl Stock Saw (standaard motorzaag) en de Hot Saw (80 pk sterke, getunede motorzagen) proberen de deelnemers met zagen de beste tijd neer te zetten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl