Ingezonden persbericht


ZXZW Persbericht, Tilburg, 8 april 2009 Voor directe publicatie

Eerste 50 namen ZXZW 2009 bevestigd

Het Tilburgse festival ZXZW heeft de eerste vijftig artiesten voor 2009 geboekt. Met de toevoeging van het Duitse Bonaparte kwam het festival voor de Independent Culture op het ronde getal.

Andere namen die zullen optreden van 13 tot en met 20 september zijn neo-folk band Der Blutharsch, jazzpianist Uri Caine, indieband Pompeii en Baile Funk grootmeester DJ Beware. De complete lijst met optredende artiesten is te vinden op www.zxzw.nl.

Aanstaande vrijdag 10 april begint de voorverkoop van ZXW 2009. Via de website van het festival en bij de Primera winkels zijn verschillende soorten kaarten te koop. Het festival verkoopt zowel dagkaarten als week- en weekendpassepartouts.

Voor de snelle beslisser heeft het festival een aantrekkelijke early bird actie. Een beperkt aantal kaarten gaat met een korting van ¤ 5,- tot ¤ 10,- korting de deur uit.

ZXZW is een grootschalig festival voor independent cultuur. Vanuit een stevige muzikale basis brengt het ook beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans. ZXZW vindt plaats van 13 tot en met 20 september in de gehele Tilburgse binnenstad. Van kraakpand tot burgemeesterskamer. Van popzaal tot museum.

Zie voor meer informatie over het festival ook www.zxzw.nl, http://zxzw.wordpress.com, www.myspace.com/zxzwtilburg, www.youtube.com/zxzwtilburg en http://www.last.fm/user/zxzw



Ingezonden persbericht