Gemeente Helmond


Week van de Vooruitgang: gratis bewaakte fietsenstalling NS-station Helmond

Van zondag 13 tot en met dinsdag 22 september, tijdens de Week van de Vooruitgang, kunnen mensen hun tweewieler gratis neerzetten in de bewaakte stalling bij het NS-station Helmond.

Met deze actie hopen de gemeente Helmond en de NS dat meer mensen met de fiets naar het station gaan en de voordelen zien van het reizen met fiets en openbaar vervoer.

Gratis stallingkaart

Tijdens de actieperiode krijgen fietsers op weekdagen overdag van 07.00-19.00 uur van de beheerder een gratis stallingkaart. Van 19.00-07.00 uur en op zaterdag en zondag is er geen beheerder; de stalling is dan toegankelijk via een automatische poort die alleen werkt op een bankpas mét chipknip. Normaal wordt het bedrag dan van de chipknip afgeschreven, maar tijdens de Week van de Vooruitgang wordt er niets afgeschreven.

Op de fiets naar een van de vier stations

De fiets is een prima vervoermiddel voor treinreizigers om van huis naar station en terug te komen. Helmond heeft vier stations en op alle stations zijn volop overdekte stallingvoorzieningen aanwezig. Op station Helmond is daarnaast bewaakte fietsenstalling waarvoor buiten de Week van de Vooruitgang betaald moet worden. Op alle stations in Helmond zijn ook OV-fietsen te huur.

Kijk voor meer informatie over alle stallingvoorzieningen en de OV-Fiets in Helmond op www.helmond.nl.