Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Haag, 2 September 2009

Bewoners ReVa organiseren "Emma's Hoftour"

In het Regentesse- en Valkenboskwartier vindt op 13 september 2009 de Emma's Hoftour plaats. Vanaf 11.30 uur stellen buurtbewoners hun huis open voor een voorstelling, concert of workshop. De wijk maakt zich met dit evenement sterk voor de realisatie van stadstuin Emma's Hof. De opbrengsten van deze middag komen dan ook ten goede aan de toekomstige stadstuin. Het evenement is een initiatief van de Stichting Emma's Hof.

Vanaf 12.00 uur kunnen kinderen en volwassenen zich vermaken rond de thema's theater, dans, natuur, kunst, muziek & culinair. Om deel te nemen aan de activiteiten en het culinaire gedeelte is een 5-strippenkaart te koop voor slechts 10 euro. Kinderen kunnen al meedoen voor 5 euro. De kaarten zijn op de dag zelf te koop bij de toekomstige toegangspoort van de stadstuin in de Galileïstraat 36. Elke activiteit kost één strip. De dag wordt afgesloten met een borrel en dinerbuffet.

De Stichting Emma's Hof hoopt op deze dag buurtbewoners op feestelijke manier met elkaar in contact te brengen. Bovendien wordt het draagvlak voor de stadstuin vergroot. Uiteraard komt de opbrengst van de dag geheel ten goede aan de stadstuin Emma's Hof. De afgelopen weken zijn buurtbewoners via een postercampagne gevraagd om actief mee te doen aan de Emma's hoftour. Ze stellen hun huiskamer ter beschikking voor een of meerdere activiteiten. Op deze oproep is door buurtbewoners zeer enthousiast gereageerd. Inmiddels zijn al op twintig locaties diverse culturele activiteiten te bezichtigen en te beleven.

Over Emma's Hof

Op het binnenterrein tussen Galileïstraat, Beeklaan en Weimarstraat wil Stichting Emma's Hof een openbare stadstuin creëren. Met de realisatie van "Emma's Hof" krijgt ReVa (Regentesse- en Valkenboskwartier) haar groene oase, een plek om letterlijk op adem te komen. Via de stadstuin komen buurtbewoners op een laagdrempelige manier in contact met cultuur, milieu en elkaar. De stadstuin vergroot daarmee de samenhang in onze prachtige multiculturele en historische wijk.




Ingezonden persbericht