IKON

Kroonbede over 'Religie en Burgerschap'

Zondag 13 september 2009, 17.02 uur, Radio 5

Uitzending Kroonbede in Den Haag

HILVERSUM/DEN HAAG- 'Religie en Burgerschap' is het thema van de Kroonbede die dinsdag 8 september a.s. zal worden gehouden in de Waalse Kerk in Den Haag. Deze gebedsdienst, die ieder jaar plaatsvindt aan het begin van het parlementaire jaar, wordt zondag 13 september uitgezonden door Zendtijd voor Kerken op Radio 5.

In de dienst houdt de Vrijgemaakt Gereformeerde predikant ds. Kim Batteau een korte overdenking over de vraag of religie en burgerschap/politiek wel zo'n 'levensgevaarlijke' combinatie is als wij tegenwoordig denken. Aart Fraanje, voorganger van de Morgenstond Gemeente in Den Haag, leidt de samenkomst. Er zullen gebeden worden uitgesproken door ds. Rens Schalkwijk (Evangelische Broedergemeente Den Haag); pastor Felix Asare (Victory Outreach Kerk Den Haag) en pastor Walter Vogelaar (R.-K. parochie Antonius Abt Scheveningen). De Scheveningse organist Frans van Driessen begeleidt de samenzang. Verder treedt het Rhema Gospel Koor op onder leiding van Benedicta Nkansah.

Alle ministers en staatssecretarissen, de leden van Eerste en Tweede Kamer en de Haagse Gemeenteraad hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen voor de dienst, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De dienst begint om 20.00 uur.

De Kroonbede wordt georganiseerd door het Comité Kroonbede waarin de Stichting Residentie Pauzediensten, de Evangelische Alliantie en Zendtijd voor Kerken vertegenwoordigd zijn.