Ingezonden persbericht


Persbericht

Heeswijk-Dinther, 2 september 2009

Open Monumentendag 2009
Kasteel Heeswijk op de kaart

Op zondag 13 september 2009 organiseert de Gemeente Bernheze al weer voor het derde jaar de Open Monumentendag. Het landelijke thema van die dag is 'Op de kaart'. Door een aantal monumenten open te stellen en diverse activiteiten te organiseren, wordt het cultureel erfgoed van Bernheze duidelijk op de kaart gezet.

Kasteel Heeswijk op de kaart
Kasteel Heeswijk sluit zich ook dit jaar weer graag aan bij de Gemeente Bernheze met het buitenprogramma Kunst Schatten? en een presentatie in de Ridderzaal van afbeeldingen van het kasteel.

Kunst Schatten?
Zet uw kunstschat op de kaart!
Heeft u altijd al eens willen weten wat dat bijzondere bord of dat prachtige schilderij in uw bezit waard is? Dan kunt u dit nu te weten komen. Op zondag 13 september taxeren experts tussen 15.00 en 17.00 uur uw verborgen kunstschatten op Kasteel Heeswijk. Hiermee zetten we het waardevolle lokale erfgoed, dat bij u in huis is, op de kaart!

Aanmelden
U kunt meedoen door u aan te melden bij de gemeente Bernheze per mail via l.van.herpen@bernheze.org of per post via Gemeente Bernheze, t.a.v. L. van Herpen, Postbus 19, 5384 ZG HEESCH. U kunt uw aanmelding versturen o.v.v. Deelname Kunst Schatten Open Monumentendag 2009. Vermeld bij uw aanmelding om wat voor een soort kunstobject het gaat.

Presentatie Kasteel Heeswijk op de kaart
In de Ridderzaal toont Frans van de Ven, oud-bibliothecaris van het Provinciaal Genootschap voor Kunsten en Wetenschap in Noord Brabant, zijn privéverzameling van bekende en onbekende afbeeldingen van Kasteel Heeswijk. Te zien is hoe het kasteel door de eeuwen heen werd afgebeeld op gravures, schilderijen, tekeningen, prentbriefkaarten en in boeken. Ook zijn uiteraard de eigen kunstschatten van het kasteel te bewonderen.

Ridder Robertroute voor kinderen!
Rondom Kasteel heeswijk kunnen kinderen de Ridder Robertroute lopen. Dit is een tocht van ongeveer 3,5 kilometer lang door het prachtige natuurgebied waarvan Kasteel Heeswijk het centrum vormt. De informatieve route is aangegeven met witte koppaaltjes en begint bij de parkeerplaats van het kasteel. De route is gebundeld in een boekje dat is af te halen bij de receptie van Kasteel Heeswijk.

De toegang tot Kasteel Heeswijk is speciaal op Open Monumentendag gratis van 12.00 tot 17.00 uur.

Brasserie het Koetshuis met terras is vanaf 11.00 uur open.