Gemeente Boekel


Drukbezochte Open Monumentendag 2009

Op zondag 13 september 2009 is door de monumentencommissie in samenwerking met het gemeentebestuur van Boekel de jaarlijkse Open Monumentendag georganiseerd. Mede dankzij de tomeloze inzet van enkele vrijwilligers van de Heemkundekring Sint Achten is deze dag enorm succesvol verlopen.

Het landelijke thema dit jaar luidde âOp de kaartâ. Dit thema vraagt aandacht voor monumenten die op een of andere manier ooit op de kaart zijn gezet. Er was in dit kader een tentoonstelling georganiseerd in de oude Sint Janschool, in de Heemkamer en in het ANGO-gedeelte. De bezoekers konden vele fotoâs vergelijken van het Boekel van vroeger ten opzichte van het Boekel van nu. Daarnaast lagen er nog vele oude kaarten, registers en krantenartikelen ter inzage en werden er een oude film en een diapresentatie getoond van onze prachtige gemeente.

Al vanaf de opening door wethouder Ketelaars om 11:00 uur bleek de belangstelling overweldigend. De drukte hield aan tot de sluiting om 17:00 uur. Daar waar voorgaande jaren sprake was van enkele tientallen bezoekers waren het er nu enkele honderden. De gehele dag waren de leden van de monumentencommissie en van de Heemkundekring dan ook druk in de weer om alle bezoekers te woord te staan.

De monumentencommissie en het gemeentebestuur van Boekel willen de Heemkundekring Sint Achten bedanken voor de enorme inspanningen om deze dag tot een succesvolle te maken. Daarnaast gaat dank uit naar alle bezoekers voor de overweldigende belangstelling.