Bonnefanten Museum Maastricht

Actueel

* - Nieuws

* - Pers

Parcours 2009: Cultuur op Céramique in het teken van transformatie

Gezamelijke stand Bonnefantenmuseum - Centre Céramique - Nai M/ Bureau Europa -Toneelgroep Maastricht
op Plein 1992 - zondag 13 september van 10.00 tot 17.00 uur

Tijdens Het Parcours 2009 presenteren het Bonnefantenmuseum, Centre Céramique, Nai M/Bureau Europa én Toneelgroep Maastricht (voorheen Het Vervolg en Els Inc.) gezamenlijk hun aanbod voor het nieuwe culturele seizoen onder de noemer Cultuur op Céramique. De vier instellingen organiseren deze zondag bovendien tal van activiteiten die u gratis kunt bijwonen.

Iedereen, van jong tot oud, is op zondag 13 september van harte welkom bij de stand van Cultuur op Céramique op Plein 1992. Een stand die letterlijk en figuurlijk in het teken staat van transformatie.

Want alle deelnemende instellingen nemen dit nieuwe culturele seizoen andere namen en vormen aan. Zo veranderen de theatergroepen Het Vervolg en Els Inc. tijdens het Parcours in Toneelgroep Maastricht, heeft het Nai M nu Bureau Europa achter haar naam staan en gaat Centre Ceramique binnenkort verbouwen. Het jubilerende Bonnefantenmuseum ontwikkeld verder doorlopend een bijzondere programmering en tentoonstellingsprogramma in het kader van 2009.

Dit spannende proces van transformatie kunt u tijdens het Parcours van dichtbij mee maken. Zelfs de stand van Cultuur op Ceramique is gedurende deze zondag steeds in verandering. Met steeds weer een andere achtergrond, een andere acteur, dichter of kunstenaar die tijd, ruimte én uw kijk op kunst zal transformeren. Zo kunt u met een frisse blik aan het nieuwe culturele seizoen beginnen.

Om bij te komen van alle deze transformaties kunt u bij ons een glaasje 'Puur Cultuur' nippen en in onze nieuwe folders neuzen. Kinderen luisteren intussen naar spannende verhalen of bouwen aan een architectonisch hoogstandje.

Gratis entree
De vier instellingen die Cultuur op Céramique vertegenwoordigen zijn tijdens Het Parcours gratis te bezoeken (het Bonnefantenmuseum op vertoon van het Parcours programmaboekje).Toneelgroep Maastricht stelt zich in haar eigen zaal voor aan het publiek en Centre Ceramique en Nai M/Bureau Europa bieden tal van activiteiten. In het Bonnefantenmuseum worden tijdens Het Parcours extra rondleidingen georganiseerd.

Voor meer informatie ga naar www.cultuuropceramique.nl

pdf downloaden


---
Bonnefantenmuseum Maastricht: Guillemette Naessens, 043-3290110 / pressoffice@bonnefanten.nl
Centre Céramique: Frédérique Stille, 043-3505639 / frederique.stille@sbm.nl
Toneelgroep Maastricht: Michiel van Zuijlen, 043-3503046 / michiel@toneelgroepmaastricht.nl
NAi M/Bureau Europa: Loes van Oort, 043-3503023 / l.vanoort@bureau-europa.nl