Gemeente Utrecht

Vier generaties Helm in stadhuis

Acht leden van de kunstenaarsfamilie Helm exposeren in september rondom de Utrechtse stripmaker en illustrator Albo jr. Een aantal Helms is uitgezwermd over de wereld, maar artistiek komen ze samen in het Utrechtse stadhuis. De tentoonstelling toont een grote diversiteit aan kunstdisciplines, illustratief voor ieders individuele talent.

Opa August Helm toont olieverfschilderijen. Vader Albo abstracte computerkunst. Zoon Toni tekent manga en maakt illustraties in Japanse stijl. Dochter Kina is op film te bekijken als streetdancer en als Kunstbende-winnares in de categorie Dans. Broer Martin Helm exposeert ruimtelijke houten objecten en schilderijen, broer Vincent foto's uit Zuid-Afrika en zus Barbara beelden en keramiek. Spil in deze expositie is Albo Helm jr.. Hij maakte, naast veel ander werk, jarenlang cartoons voor Vrij Nederland en het Utrechts Nieuwsblad. Hij is één van de oprichters van het Utrechts Beeldblad De Inktpot en de gelijknamige uitgeverij.

Deze tentoonstelling, een vervolg van de expositie die in mei 2008 te zien was in het Setagaya Art Museum in Tokio, is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van woensdag 2 tot en met donderdag 24 september 2009.

Op zondag 13 september wordt in het stadhuis tijdens Het Uitfeest het nieuwste boek van Uitgeverij De Inktpot gepresenteerd: Utrecht Centraal. Thema: ontmoetingen rond het spoor.