Ingezonden persbericht


Credit: Kees Tabak

PERSBERICHT

Hilversum, 1 september 2009

ROCKBAND ZOEKT LEADZANGER IN WIE IS DI-RECT?
MUZIEK, PASSIE, STRIJD EN REAL LIFE BIJ BNN OP 3

Gezocht: steengoeie zanger die van touren, uitgaan, jammen, repeteren, feesten, chillen en lachen houdt. De succesvolle Haagse formatie DI-RECT zoekt een nieuwe leadzanger. BNN volgt hun speurtocht en duikt vanaf 13 september in het roerige leven van Spike, Jamie en Bas. Op zoek naar het antwoord op de vraag 'Wie is DI-RECT?'.

Een zware klus, want als leadzanger van DI-RECT moet je meer in huis hebben dan een geweldige stem. Spike: 'Er zijn genoeg zangers met een goede stem maar het is mischien nog wel het belangrijkst dat er een persoonlijke klik met ons is. We willen de kandidaten beter leren kennen voordat ik straks met een flapdrol in de band zit...' Naast de intensieve zoektocht gaat het gewone leven van Jamie, Bas en Spike natuurlijk gewoon door. In de eerste aflevering is bijvoorbeeld te zien hoe Spike helemaal los gaat met zijn punkband The Deaf en maken we mee hoe hij tot ver in de volgende ochtend doorfeest. De moeder van Jamie laat ons kennismaken met een wel heel onverwachte kant van de drummer.

In de tweede aflevering ontmoeten we Sven en Leon, de eerste twee van in totaal acht kandidaten. Wat doe je als je iemand snel beter wilt leren kennen? Stunten in een vliegtuig voor een flinke adrenalinekick. Maar of Leon een sterke maag heeft.... Met Sven gaan ze een stap verder en jatten ze een Ronald McDonald-pop voor de deur van de fastfoodketen. Sven en Leon treden natuurlijk ook op met DI-RECT, waarbij ze de band moeten overtuigen dat zij de zanger zijn die DI-RECT zoekt. Maar of dat ook lukt...?

Wie is DI-RECT? biedt een unieke kijk achter de schermen van de wereld van de Haagse rockband. Het programma wordt gepresenteerd door Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Om alvast een beetje warm te draaien, houden Jamie, Spike en Bas nu al een videoblog bij op wieisdirect.bnn.nl. Via Twitter worden daarnaast dagelijkse updates over hun belevenissen gedeeld. Wie is DI-RECT? is vanaf zondag 13 september om 21.30 uur negen weken lang te zien bij BNN op 3.