Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 13-09-2009

Aangehouden met balletjespistool

BAARN Op de Irisstraat heeft de politie vrijdagavond twee mannen aangehouden omdat zij met een balletjespistool op een auto had geschoten.

Rond 21.20 uur kreeg de politie een melding van een automobilist dat er op zijn auto geschoten was. Ter plaatse troffen agenten de bestuurder op de Irisstraat aan. De man verklaarde dat de schoten vanuit een woning aan de Irisstraat kwamen. De agenten belden bij de betreffende woning aan. Twee 18-jarige mannen uit Baarn waren in het huis en verklaarden dat zij verantwoordelijk waren voor het schieten. Het tweetal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De bestuurder raakte niet gewond.

Van snorfiets beroofd

SOESTERBERG Zaterdagavond vond op de Amersfoortsestraat een beroving plaats. De daders gingen er met een snorfiets vandoor.

Een 16-jarige jongen uit Soesterberg stond omstreeks 23.55 uur samen met een vriend zijn snotfiets af te tanken aan de Amersfoortsestraat. Plotseling kwamen drie jongens op twee scooters bij de 16-jarige jongen staan. Toen de snorfiets was afgetankt duwde één van de verdachten het 16-jarige slachtoffer van zijn snorfiets en bedreigde hem met een steekvoorwerp. Hierop reed de verdachte op de gestolen snorfiets weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Eemnes, tel.: 0900 88 44.