Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 13-09-2009

Diefstal en vernieling auto

BILTHOVEN Zaterdagavond 12 september rond 23.00 uur zijn een 15- en 17-jarige jongen uit Bilthoven aangehouden in verband met het diefstal uit een auto aan de 1e Brandenburgerweg.

Een getuige had gezien dat vier jongens zich ophielden bij een auto aan de 1e Brandenburgerweg waar vervolgens een van de jongens een ruit inslaat van de auto en de auto induikt. Na alarmering van de politie kon de politie twee verdachten aanhouden op de Hertenlaan. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau. De ouders zijn in kennis gesteld en de jongens zijn later opgehaald. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Baldadigheid en diefstal

AUSTERLITZ Op de Woudenbergseweg zijn vrijdag 11 september rond 13.50 uur vijf verdachten aangehouden in verband met baldadigheid en diefstal van spullen uit een cultureel centrum.

Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding over baldadige jongeren die verkeersborden zouden omtrekken en zich rond cultureel centrum het Beauforthuis zouden ophouden.

Het ging om een 20-jarige man uit Leiden, een 20-jarige man uit Rijswijk, een 19-jarige jongen uit Bussum, een 20-jarige man uit Amsterdam, een 19-jarige jongen uit Bussum, allen lid van een studentenvereniging uit Amsterdam.

De verdachten bekenden de diefstal van spullen uit het cultureel centrum en poging tot diefstal van het naambord van het gebouw. De gestolen goederen zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de verdachten heen gezonden.