Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 13 september

Hoorn, 13-09-2009 o 14.00 uur

Vijf aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Egmond aan Zee, zondag 13 september

Vijf mannen in de leeftijd van 18 tot en met 22 jaar uit Egmond aan Zee zijn zondagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Voorstraat. Drie andere mannen hadden in een horecagelegenheid ruzie gehad met een groep. De drie mannen waren net weg toen de politie arriveerde. Agenten troffen hen aan op de Voorstraat en noteerden hun namen. Net op dat moment kwam een groep van vijftien man verhaal halen bij de drie. Deze moesten door de agenten worden afgeschermd om te voorkomen dat zij door de groep werden belaagd. Omdat de drie wegrenden en de groep erachteraan wilde, ontstond een duw- en trekpartij. Er moest politieassistentie aan te pas komen om de situatie in bedwang te houden. De groep ging weg toen de drie mannen uit het zicht waren verdwenen. Vijf mannen konden later in een horecagelegenheid aan het Pompplein worden aangehouden.

Overval in woning: getuigen gezocht

Medemblik, zaterdag 12 september

Een 59-jarige man is zaterdagavond overvallen in zijn woning aan het Gedempt Achterom. Rond 23.20 uur werd er aangebeld. De bewoner deed open. Er drongen twee mannen de woning binnen gevolgd door nog een derde, die de man bedreigde met een steekwapen. De overvallers gaven aan dat zij geld en waardevolle spullen wilden. De bewoner pakte geld uit zijn portemonnee en gaf dit aan de mannen. Voordat de daders wegvluchten namen zij ook nog een mobiele telefoon en een laptop mee.

De daders waren 18 à 21 jaar oud, hadden bruine ogen en droegen donkere jassen met capuchons, die zij over hun hoofd droegen. Zij droegen zwart/wit geblokte shawls.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Gedempt Achterom rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn voor opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Motorrijder gewond bij aanrijding

Hoorn, zaterdag 12 september

Een 26-jarige motorrijder uit Hoorn raakte zaterdagavond rond 21.00 uur gewond op het Keern. Een 20-jarige automobiliste uit Midwoud reed over deze weg en wilde linksaf slaan de van Dedemstraat in. Zij liet hierbij de motorrijder, die vanuit tegengestelde richting kwam, niet voorgaan. Er ontstond een aanrijding waarbij de Hoornaar letsel opliep. Hij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis. De motorrijder heeft vermoedelijk rugletsel en een gebroken sleutelbeen.

Tweemaal huisverbod

Alkmaar, vrijdag 11 september

Een 55-jarige man uit Alkmaar kreeg vrijdagavond een tijdelijk huisverbod nadat hij zijn vriendin had mishandeld. Buren hadden rond 19.35 uur de politie gebeld nadat zij de vriendin van de man radeloos op straat zat. Toen de politie ter plaatse kwam was de vrouw inmiddels weer in de woning. Zij bleek te zijn geschopt door de man en aan haar haren over de trap het huis te zijn uitgesleept. De vrouw had diverse blauwe plekken en schaafwonden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een huisverbod opgelegd van tien dagen.

Heerhugowaard, vrijdag 11 september

Een 40-jarige Heerhugowaarder kreeg vrijdagavond een tijdelijk huisverbod opgelegd nadat hij zijn vrouw had mishandeld. De man en de vrouw kregen ruzie in hun woning, waarbij de man de vrouw meerdere keren sloeg. De politie kwam ter plaatse en hield de man aan. Hij kreeg een tijdelijk huisverbod van tien dagen uitgereikt.

Op zoek naar fiets

Alkmaar, zondag 13 september

Een 20-jarige Alkmaarder is zondagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Ooijevaarstraat voor een poging tot inbraak. Getuigen zagen de man over een schutting klimmen bij een woning aan de Friese Poort en daar aan de schuur rommelen waarna zij de politie belden. Agenten konden de man, na een korte achtervolging, aanhouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij bekende in diverse tuinen en schuren op zoek te zijn geweest naar zijn gestolen fiets die hij die avond in de buurt had gestald met een lekke band. Kort voor zijn aanhouding was de politie in de Zaagmolenstraat geweest bij een insluiping in een woning. De verdachte bekende ook de insluiping. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Tot stilstand in heg

Enkhuizen, zaterdag 12 september

Een 42-jarige automobilist uit Grootebroek raakte zaterdagochtend rond 02.30 uur gewond op het Westeinde. De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij reed hierdoor drie palen uit de grond en ramde een betonnen paal. Hierdoor kwam de auto los van de grond en kwam tot stilstand in een heg van een voortuin van een woning. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Van hen werd een bloedblok afgenomen.

Bestuurder neemt schuttingen mee

Heerhugowaard, zondag 13 september

Een 35-jarige Heerhugowaarder werd zondagochtend rond 05.00 uur aangehouden nadat hij met zijn auto twee schuttingen had vernield. De politie kreeg melding dat de man met zijn auto tegen enkele schuttingen was aangereden. Agenten gingen een kijkje nemen bij de te naam gestelde van het voertuig en troffen een zwaar beschadigde auto voor de deur aan. De bestuurder bevond zich in de woning. Hij bleek onder invloed te verkeren. Bij zijn aanhouding krabde en beet hij twee agenten. Uiteindelijk kon hij worden overmeesterd en worden overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Getuigenoproep brand bosgebied De Koog

De Koog, zaterdag 13 september

Rond middernacht is in de nacht van vrijdag op zaterdag circa 200 vierkante meter bos afgebrand ter hoogte van strandslag paal 21. Getuigen zagen even voor 00.00 uur wit licht en rook. Ter plaatse bleek dat bosschages zuidelijk van het parkeerterrein in brand stonden. Er bestond nog gevaar voor twee geparkeerde autos die vlakbij stonden. De brandweer kon het vuur snel blussen.

De politie is doet onderzoek of er sprake is geweest van brandstichting en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben op of in de omgeving van paal 21. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche op Texel via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Man spuugt op politieauto

Grootebroek, zaterdag 12 september

Een 21-jarige man uit Hoogkarspel werd zaterdagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Industrieweg. De man fietste met een groep een politieauto tegemoet en vond het nodig om op deze auto te spugen. De agenten keerden de auto en hielden de man staande. Hij werd aangehouden voor belediging.

Alcohol- en snelheidscontrole

Enkhuizen, zaterdag 12 september

Bij een alcoholcontrole op de Zijlweg werden zaterdagochtend tussen 00.30 en 01.00 uur 27 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Geen enkele bestuurder was in overtreding.

Bovenkarspel, zaterdag 12 september

Op de Provinciale weg bij Bovenkarspel werd zaterdag tussen 13.45 en 20.45 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden twee rijbewijzen ingevorderd. Een 40-jarige automobilist uit Venhuizen reed op de Westerbuurt in zijn woonplaats 111 km/u waar 60 is toegestaan. Een 24-jarige man uit Grootebroek reed op de N506 52 km/u te hard. Verder werden er nog bestuurders beboet voor het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van een gordel, hand held bellen en het rijden over een doorgetrokken streep.

Politie op zoek naar getuigen inbraak

Den Helder, zaterdag 12 september

De politie is op zoek naar een fietser en twee jongedames, die mogelijk een inbreker hebben zien wegfietsen op de Middenweg. Rond 22.40 uur zaterdagavond hoorde een getuige glasgerinkel bij een gebouw aan deze weg. Hij zag kort daarop een man wegfietsen met een computerbeeldscherm onder zijn arm. Het scherm liet hij even later vallen op het gras. Deze getuige zag ook een twee man op een fiets die twee meiden aansprak die in de richting van Nieuw- Den Helder liepen. De twee dames liepen echter door en de fietser ging in de richting van het centrum.

De politie is voor het onderzoek naar de inbraak op zoek naar de tweede fietser en de twee vrouwen. Zij hebben mogelijk meer informatie en worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Getuigenoproep mishandeling

Bergen, zaterdag 12 september

Zaterdagochtend werden rond 02.30 uur twee mannen van 18 jaar uit Groet en een 20-jarige man uit Groningen mishandeld op het Plein. De drie waren belaagd door een groepje van vier jongens. De aanleiding was dat één van de slachtoffers iets had gezegd over het feit dat de groep ruzie aan het zoeken was met iemand. De drie mannen werden belaagd met een kettingslot. Twee van hen liepen hierdoor verwondingen op in het gezicht. Eén van hen liep een scheurtje aan zijn wenkbrauw op. Zij moesten naar de huisartsenpost voor behandeling.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Heeft u meer informatie over bovengenoemd incident? Neemt u dan contact op met de politie in Bergen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).