Politie Gelderland-Zuid

Zeer druk bezocht Appelpop

Tiel, 13-09-2009 o Zaterdagmiddag en avond werden de muziekfestiviteiten in het centrum druk bezocht door publiek. Voor de politie is het muziekfestival naast het hoge bezoekersaantal redelijk rustig verlopen. In totaal zijn er gedurende de hele avond en nacht dertien personen aangehouden voor verschillende strafbare feiten.

In het begin van de avond begeleidde het team Verkeershandhaving op de toegangswegen naar Tiel, de grote stroom van autos richting festival. Het was deze zaterdag erg druk in het centrum en Appelpopterrein. Eerder op de avond werd de doorgang door de Waterpoort afgesloten vanwege het hoge bezoekersaantal en om de veiligheid van het publiek te kunnen blijven garanderen. Rond elf uur werd het Plein afgesloten in verband met de publieksdrukte bij Pleinpop. Vanuit crowdmanagement werden horecaondernemers hierover geïnformeerd via een sms-alert. Rond middernacht is extra politie en bereden politie ingezet op de Varkensmarkt, om de grote publieksdrukte na afloop van de podia te begeleiden.
In de loop van de avond werden op verschillende plaatsen in Tiel personen aangehouden. Dit varieerde van vernieling, openlijke geweldpleging tot belediging.

Samenwerking
De politie is zeer te spreken over de samenwerking met de organisatie van het Appelpop-evenement, de brandweer, de gemeente en horeca. Gezamenlijk hebben zij de veiligheid van een enorm bezoekersaantal in de stad tijdens een groot evenement kunnen waarborgen. (13)

Laatst gewijzigd 13-09-2009 15:23 | © Regio Gelderland-Zuid |