Ingezonden persbericht


Razendsnelle Renger ontmoet pechduivel in Algarve

Renger van der Zande was op het Algarve-circuit in Portugal in beide races de te kloppen man, maar was beide keren het slachtoffer van de pechduivel. In zowel de eerste als de tweede race lag de Hitech-coureur op kop, maar viel hij terug door nukkig materiaal. Dat neemt niet weg dat Renger dit weekend opnieuw zijn fantastische snelheid heeft laten zien en dat hij gewoon behoort tot de allersnelste Formule 3-coureurs van het moment.

In race 1 had Renger een stevig duel met Jules Bianchi, die op weg is naar de titel in de Formule 3 Euroseries. Renger reed Bianchi helemaal zoek. "De start was wat chaotisch, omdat de lampen heel snel uit gingen en na de eerste bocht lag ik tweede", aldus de van pole gestarte Renger. "Ik kon hem echter vrij snel passeren en daarna sloeg ik een flink gat, maar na een tijdje kwam de safety car naar buiten. Bij de herstart zat Bianchi in mijn slipstream en nam hij de leiding weer over, maar daar had ik weinig trek in, dus ging ik hem weer voorbij. Ik sloeg weer een flink gat, maar zeven ronden voor het einde had ik opeens heel veel onderstuur. Het bleek een langzaam leeglopende achterband te zijn en ik kon nog een paar ronden de leiding houden, maar op een gegeven moment was de band gewoon lek en kwam ik als vierde over de meet. Dat werd de tweede plaats in het Britse F3-kampioenschap, want de jongens uit de Euroseries scoren geen punten."

"In race 2 startte ik als achtste en ging ik als een warm mes door de boter. Ik nam de leiding over van Jules Bianchi, maar ging eventjes wijd, waardoor er wat astroturf onder mijn auto kwam te zitten en de auto amper meer te besturen was. De balans was volledig weg en ik viel terug naar de twaalfde plaats."

"Ik had gewoon beide races moeten winnen, maar dit is autosport. Het is een technische sport en dit soort dingen kunnen gebeuren. We hebben onze snelheid absoluut laten zien en daar mogen we tevreden mee zijn. Op naar de volgende race!"




Ingezonden persbericht