Poll Studenten.nl: Studenten willen af van ontgroening

13/09/2009 20:03

Studenten.nl

Ook dit jaar weer misstanden tijdens ontgroening

Maar liefst 67 % van de Nederlandse studenten is tegen ontgroeningpraktijken voor eerstejaars studenten. Studenten bestempelen de ontgroeningpraktijken als onwenselijk en niet meer van deze tijd. Dat blijkt uit een poll van studentenwebsite Studenten.nl. De poll werd gehouden onder meer dan 200 studenten. Voor 30 % van de studenten zijn de omstreden introductiedagen zelfs reden om geen lid te worden van een vereniging. 33% is wel positief over de ontgroening; 17% vindt het een mooie traditie en 12 % vind dat een paar dagen ontgroening geen kwaad kan. Slechts 4% van de studenten wil zelf actief betrokken zijn bij ontgroeningexcessen.

Ontgroeningen zijn regelmatig negatief in het nieuws gekomen door misstanden. Zo raakte het Utrechtsch Studenten Corps in opspraak, toen tijdens de kennismakingsweken een van de feuten om het leven kwam. De ontgroening bij het Groninger Studenten Corps was in het nieuws toen een eerstejaarsstudent, nadat hij teveel jenever had gedronken, overleed.

Ook dit jaar zijn er weer misstanden gemeld. Zo heeft de Amsterdamse politie op 13/9/2009 een einde gemaakt aan een ontgroeningsceremonie, waarbij 15 eerste jaars studenten op hun knieen moesten zitten, en opdrachten moesten uitvoeren, terwijl hun hoofd onder een slaapzak zat.

Over ontgroening zie:

www.ontgroening.com en http://nl.wikipedia.org/wiki/Ontgroening

Over Studenten.nl

Studenten.nl is dé site voor studerend Nederland. Het is de portal naar alle informatie waar je als student maar naar op zoek kunt zijn. Kroegen, eetcafés, opleidingen, huisvesting, verenigingen, studieboeken, alumni, uitgaan, aanbiedingen, abonnementen, vakanties, stages, carrière, dating, lifestyle en nog veel en veel meer. En dat niet alleen: het is de community die niet gemist kan worden.

Studenten.nl is een initiatief van Jan-Peter Cruiming. Jan-Peter Cruiming is oprichter van NationaleVacaturebank.nl, dat hij enige jaren terug verkocht aan VNU.





http://www.Studenten.nl

http://www.Studenten.nl