Politie Zeeland


---


O-2952-2009 Fietsendief aangehouden
Vanmiddag rond 14.05 uur kwam er een melding bij de meldkamer van de Zeeuwse politie binnen dat er een fiets was gestolen op de Oostwal in Goes.
Omdat een getuige van de diefstal een goed signalement had doorgegeven werd direct een zoekactie gestart door diverse agenten en rechercheurs. Agenten sloegen aan op het signalement. De verdachte is bij zijn woning in Goes Oost aangehouden. Terwijl één rechercheur bij de voordeur aanbelde wilde de verdachte er via de achterdeur vandoor. Helaas voor de 17-jarige Goesenaar was daar door de politie al rekening mee gehouden, er stond ook een agent bij de achterkant van de woning. De verdachte is dan ook aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is daar gehoord en bekende de diefstal. Tegen 17.00 uur is de verdachte weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-2953-2009 Hennepkwekerij opgerold
In een woning in Clinge is vandaag een hennepkwekerij opgerold door de Zeeuwse politie.
Bij de binnentreding in de woning werd een van de bewoners aangehouden. Het betreft een 39-jarige man. Hij verklaarde de eigenaar te zijn van de kwekerij. De man is overgebracht naar het politiebureau. Het is nog niet bekend hoeveel planten er zijn geruimd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

W-2954-2009 Aangehouden tijdens controle
Tijdens een gezamenlijke controle van de Zeeuwse politie en de Belastingdienst is vanmorgen een 32-jarige Middelburger aangehouden.
De man werd gevraagd mee te werken aan de controle toen hij op de Sloeweg bij een tankstation aan kwam rijden. De man weigerde dit. Hierna werd hij gevorderd mee te werken aan de controle. Ook dit weigerde de man. Hierop is de Middelburger aangehouden door agenten. Hierop ging de man volledig door het lint. Hij sloeg en schopte de agenten. Toen hij één van de agenten in de maag had geschopt is pepperspray tegen hem gebruikt. Daarna kon de man geboeid worden. Hij was nog niet helemaal gekalmeerd, want nu probeerde hij één van de agenten in zijn hand te bijten. Door collega's van de agenten is de man naar het politiebureau overgebracht. Onderweg uitte hij nog bedreigingen tegen de politiemensen. De man zit nog vast in een politiecel in Torentijd. Over de controle in samenwerking met de Belastingdienst zijn verder geen bijzonderheden te melden.

Z-2955-2009 Schennispleger aangehouden
Vanmiddag omstreeks 16.45 uur is een 67-jarige Terneuzenaar aangehouden door de Zeeuwse politie.
Omstanders meldden dat de man op de Kennedylaan in Terneuzen zichzelf in het openbaar aan het bevredigen was. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt op dit moment verhoord en zit dus nog vast.