Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Geslaagde Iftar voor buren in de Schuttersstraat

Bewoners van de Schuttersstraat in Crooswijk hadden speciaal voor hun buren op 10 september, ter gelegenheid van de maand Ramadan, een Iftar avond georganiseerd in het Praethuys. Het Praethuys aan de Paradijslaan was voor deze gelegenheid beschikbaar gesteld door het Opbouwwerk van Stichting DOCK. Ruim dertig buurtbewoners kwamen hierop af.

Het was voor Youssef, die het meeste werk hierin heeft gestopt, een eer om zijn nieuwe buren te leren kennen en om de buren bij elkaar te krijgen. Buiten zijn buren waren leden van Leefbaarheidgroep Schutterskwartier uitgenodigd. Ook had hij de vrijwillige collegas en projectleider Buurtbemiddeling van DOCK uitgenodigd. De wijkregisseurs van de deelgemeente waren ook aanwezig.

Iedereen heeft van de avond genoten en sprak van een geslaagde Iftar. Het eten was heerlijk en het was erg gezellig.

Vooral de harira, een Marokkaanse soep, en de couscous waren lekker, evenals de loempias en de dadels en andere lekkernijen. De Marokkaanse muntthee als afsluiting was ook heerlijk.

Youssef (staand) had speciaal voor zijn buren aan de Schuttersstraat, ter gelegenheid van de maand Ramadan, een Iftar avond georganiseerd (Foto: Stichting DOCK).

Na het eten heeft Youssef verteld wat de Ramadan voor hem betekent. De buurtbewoners van de Schuttersstraat kijken zeer verheugd terug op deze Iftar en zijn blij met de positieve reacties. De aanwezigen vonden de avond heel leuk en hopen dat het niet de laatste keer was. Rommy de Leeuw, Opbouwwerker van Stichting DOCK, is ervan overtuigd dat dit goede bewonersinitiatief bijdraagt aan een goed klimaat in onze omgeving en de samenleving waarin wij leven.