Gemeente Kampen

Actuele informatie werkzaamheden Nieuwe Toren

23 sep 2009
De aannemer, Hanzebouw uit Zwolle, werkt op dit moment aan het demonteren van de lantaarn op de Nieuwe Toren.

Zoals toegezegd aan de omwonenden wordt de lantaarn in onderdelen uit elkaar gehaald en via het werkplateau afgevoerd. Op de voorlichtingsavond in het voorjaar is al aangegeven dat er een aantal hijsdagen is gepland. De eerstvolgende hijsdag vindt plaats op dinsdag 29 september a.s.

Tijdens deze hijsdag staat tussen 6.00 en 18.00 uur een hijskraan opgesteld op de kruising Oudestraat - Gasthuisstraat. De twee nog in de toren aanwezige grote klokken en de niet handzame onderdelen van de lantaarn worden die dag gedemonteerd en afgevoerd.

De Oudestraat is die dag ter hoogte van de Nieuwe Toren afgesloten voor verkeer en voetgangers. Bij de afsluiting staan stadswachten die het doorgaande verkeer omleiden en het bestemmingsverkeer onder voorwaarden (o.a. niet onder de bouwkraan komen) doorlaten.

Voor bezoekers blijven bedrijven/woningen die dag bereikbaar. Wel is het mogelijk dat er momenten zijn tijdens het hijsen dat bedrijven/woningen voor een korte periode (maximaal tussen de 10 en 15 minuten) niet bereikbaar zijn.


Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |