Gemeente Echt-Susteren


De gemeente Echt-Susteren maakt werk van de aanpak van jeugdwerkloosheid

De gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw en Roerdalen gaan samen met gemeente Roermond, het UWV en een aantal bedrijven uitvoering geven aan het actieplan voor de aanpak van jeugdwerkloosheid.

Â

Op 8 september j.l. ondertekenden deze partijen daartoe een intentieverklaring. De gemeente Echt-Susteren werd vertegenwoordigd door wethouder Jos Beckers. Gemeenten en bedrijfsleven willen juist in economisch moeilijkere tijden hun maatschappelijke verantwoordelijkheid tonen en gezamenlijk de schouders zetten onder het âActieplan Aanpak Jeugdwerkloosheidâ in de regio Roermond. Uitgangspunt is de ondersteuning van werkzoekende jongeren tot 27 jaar. Daarnaast heeft het bedrijfsleven deze jongeren in de toekomst hard nodig om vacatures in te vullen met gekwalificeerde mensen. Rockwool en Smurfit Kappa namen het initiatief tot deze locale samenwerking.

Op 8 september is een intentieverklaring aanpak jeugdwerkloosheid ondertekend door de genoemde partijen en bedrijven in de regio. De partijen hebben de ambitie om alle jongeren uit de regio Roermond tot 27 jaar te ondersteunen bij het vinden van een duurzame plek op de arbeidsmarkt.