Gemeente Delfzijl

Op dierendag inloopmiddag bij het Wilhelminapark

Op zondagmiddag 4 oktober van 13.00 tot 17.00 uur houdt het Wilhelminapark een inloopdag ter ere van dierendag.

Behalve de konijnen, alpacaâs, schapen, pauwen, caviaâs, kippen, geiten en alle andere dieren is ook dierenverzorgster René aanwezig. Zij weet heel veel over dieren en hoe je ze het beste kan verzorgen. Behalve tips over dieren verzorgen, mogen de kinderen de dieren ook aaien en zijn er verschillende activiteiten in het dierenpark te doen.

Â

Bijna alle dieren hebben een naam: Alex de pony, Ienie, Mienie, Eva en Lien de schapen, varkentje Swienie en de geitjes Nynke, Jinthe en Nadia. Alleen tussen de caviaâs Pluizebol, Kruimeltje, Hetje, Willy en Beer loopt nog een naamloze collega; een zwart met witte cavia. Op de open dag mogen alle kinderen helpen om een mooie naam voor dit knaagdier te bedenken.

Â

Daarnaast is er het Snoep & Poepspel. Op tafel liggen allemaal verschillende soorten voer en allerlei soorten poep. Kinderen mogen raden welk voer bij welk dier hoort en hoe de bijbehorende drol er uitziet. Behalve dierenvoedsel is er ook voor de kinderen wat lekkers. Bovendien is er voor alle bezoekers ranja, koffie of thee. Voor alle kinderen is er na afloop een mooie kleurplaat.