Gemeente Zaanstad

17-09-2009
Etalagegalerie De Glouw presenteert werk van Ernest Laeven Mechanisch. Kinetisch. Elektronisch. Esthetisch. Fascinerend.

Het zijn een serie aan elkaar geschakelde actieve objecten die reageren op voorbijgangers op de Gedempte Gracht. De sculpturen haken aan op het industriële verleden van de Zaanstreek maar hebben tegelijkertijd een futuristische uitstraling. Het werk is te zien van heden tot en met 8 november in Etalagegalerie De Glouw, Gedempte Gracht 113 in Zaandam.Ernest Laeven (Merkelbeek '56) is beeldend en geluidskunstenaar. Hij bouwt objecten met voorwerpen en materialen die duidelijk onderhevig zijn geweest aan gebruik en verval. Elk object krijgt een aantal kinetische en elektronische functies. Hiervoor gebruikt hij grotendeels onderdelen van machines en huishoudelijke apparatuur.
Laeven: "Zo worden het automaten met biologische trekjes die verhalen over vergankelijkheid en het verlangen naar iets wat blijft"

Van dichtbij
Op zondag 4 oktober van 13.00 tot 17.00 uur is er de gelegenheid de objecten van dichtbij en in volle glorie te aanschouwen. De kunstenaar is dan aanwezig als mede wat lichte versnaperingen .