Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (41-09)

02 oktober 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van Burgemeester en wethouders van 04 tot en met 11 oktober 2009.

Wethouder 't Hart reikt prijzen uit bij Spijker Cup Wethouder 't Hart is zondag 04 oktober aanwezig op de alweer zevende editie van de africhtingswedstrijd de `Spijker Cup'. Hij neemt deze dag de prijsuitreiking op zich die om 16.30 begint. Elf deelnemende combinaties gaan vanaf 12.00 uur de strijd aan bij Bouvier Dressuurgroep Spijkenisse aan de Hartelsedijk 2.

Wethouder Lewis houdt toespraak voor Duitse scholieren Wethouder Lewis geeft maandag 05 oktober een toespraak over de stad Spijkenisse aan 24 Duiste scholieren van het Albertus Magnus Gymnasium. De toespraak van wethouder Lewis vindt plaats om 13.30 uur in de burgerzaal van het stadhuis gelegen aan de Raadhuislaan 106.

Het is de vierde uitwisseling die het Penta College (Angelus Maerula) in Spijkenisse, met het Duitse Albertus Magnus Gymnasium in Bensberg heeft. Een uitwisseling waar er in de toekomst meer van zullen volgen.

Wethouder Lewis houdt toespraak bij opening expositie 'Check-in project'
Expositie 'Check-in project' wordt maandag 05 oktober om 10.00 uur geopend in de ontmoetingsruimte MEI Herman Gorthof aan de Winston Churchillaan met een toespraak door Wethouder Lewis. Ook directeuren van het Zadkine en SWO zullen een woordje spreken.

Expositie 'Check-in project' is opgezet door Zadkine en Stichting Welzijn Ouderen. Het betreft een verzameling verhuisdozen die door de leerlingen van het Zadkine en ouderen van SWO afzonderlijk van elkaar zijn gemaakt. Items als verhuizen, je land verlaten en het samenkomen van diverse culturen zijn tot uiting gebracht in de verhuisdozen die als kijkdozen tentoon gesteld zijn.

Wethouder Mijnans en Mourik geven startschot voor spaarlampen op de markt
Dinsdag 06 oktober geven wethouder Mijnans en Mourik het startschot voor het gebruik van spaarlampen op de markt van Spijkenisse. Om 13.30 uur zullen de wethouders samen een spaarlamp indraaien in een van de marktkramen aan de Breestraat. Vanaf dit moment worden er geen gewone lampen meer op de markt gebruikt.

College van burgemeester en wethouders strijdt om College Koersbal Wisselbeker
Het college van burgemeester en wethouders strijdt donderdag 08 oktober vanaf 19.00 uur om de college Wisselbeker bij het Koersbaltoernooi in MFC De Akkers aan de Lenteakker 5. Het college opent met deze onderlinge wedstrijd het 9e koersbaltoernooi van Koersbalclub Spijkenisse.

Wethouder Hamerslag opent gerenoveerde school De Gaard De gerenoveerde RMPI school De Gaard aan de Bessengaard 93a wordt vrijdag 09 oktober geopend door wethouder Hamerslag. Om 13.00 uur onthult de wethouder het kunstwerk dat door de leerlingen zelf gemaakt is.

De Gaard verzorgt onderwijs aan leerlingen in de leeftijden 12 tot en met 18 jaar die onderwijsbelemmeringen hebben ten gevolge van gedrag- en psychiatrische problemen. De Gaard probeert de leerlingen, in zo ver mogelijk, optimaal voor te bereiden op en te begeleiden bij terugkeer in het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs.

Wethouder 't Hart slaat openingsbal van Jubileumtoernooi Op zaterdag 10 oktober om 10.00 uur slaat wethouder 't Hart de openingsbal van het jubileumtoernooi tegen oprichter van TTV Repealer, Jo Okkerse. Deze dag viert Tafeltennisclub TTV de Repelaer zijn 50-jarig jubileum.